Geen Viva Hollandia voor BFC JO13-1 deze week

2016-11-12-hollandia3

Op een werkelijk waar prachtig stukje Nederland, Sportpark Juliana in Hoorn heeft BFC het niet voor elkaar weten te boksen om punten mee terug naar Bussum te nemen. Na een klein uurtje rijden van A naar Beter parkeerde de Gooise kolonne haar auto’s aan het IJsselmeer. Waar in betere tijden van het jaar de watersport hier hoogtij viert en de trouwe bezoekers van het plaatselijke sportpark de weerspiegeling van zonnestralen in de ogen ziet schitteren was het zaterdag guur, snijdend en waterkoud. De druppels uit de lucht bleven weliswaar uit, maar de erbarmelijke gevoelstemperatuur maakte het uitstapje er niet aangenamer op. Op het vermoeiende en uitputtende natuurgras bleek ook het kroost minder goed opgewassen tegen de barre omstandigheden en trok het in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met twee doelpunten in de laatste tien minuten van de voorstelling toch aan het kortste eind.

Hollandia JO13-1 – BFC JO13-1                  2-0

Opstelling: Max – Nigel, ThijsA, ThijsV, Sian – Matthijs, Bram, Mucahit – Elias, Tijn, Yassine – Alex, Tim, Thijmen en Jim

Geen ‘Viva Hollandia’ voor BFC deze week. En dat terwijl een handvol jongelingen aan het begin van deze week het Oranje van KNVB-JPN (JeugdPlanNederland) mocht vertegenwoordigen. Een flagrante bevestiging van het potentieel dat de Azzurri momenteel in huis heeft. Omdat uit voorzorg nog altijd zorgvuldig wordt omgegaan met de fysieke ongemakken van enkele sleutelspelers werd de ingelaste oefenwedstrijd die avond tegen Huizen JO13-1 (2-3 verlies) daarom weinig representatief. Een veelvoud aan invallers werd gelegenheid geboden om onderdeel te zijn van de ontwikkeling van onze jongens. Toch hulde dus.

Ondanks de nederlagen prijkt BFC JO13-1 nog altijd op een vijfde positie in de ranglijst van haar 2e Divisie, een voor regionale begrippen ongekend hoog niveau. Nu bijna halverwege het seizoen vormt de stevige plek in de middenmoot (of subtop) een prima basis om door te blijven ontwikkelen op het hoogwaardige podium dat omgeven is ambitieuze topvoetballers in de dop.

Volgende week geen competitievoetbal, maar wel een prachtig affiche voor de boys en aanhang. Ook de trouwe BFC-supporters kunnen meegenieten van het bezoek van een tweetal heuse bvo’s die ons Sportpark Meerweg in Bussum komen visiteren voor een appetijtelijk drieluik. Noteert u maar alvast:

10:00 uur: BFC JO13-1 – Excelsior JO13
11:15 uur: Excelsior JO13 – Cambuur Leeuwarden JO13
12:30 uur: BFC JO13-1 – Cambuur Leeuwarden JO13

Komt dat zien!

 

 

OvV