Felbevochte zege

Achterveld VR1 – BFC VR1

De Bussumse vrouwen hebben de zesde wedstrijd op rij gewonnen, hetzij met moeite. Daarnaast lieten naaste concurrenten punten liggen en staat BFC VR1 daardoor met zeven punten voorsprong aan kop.

De eerste helft ging gelijk op. Uiteindelijk wist Emma Tönis een vrije trap er geweldig in te krullen en zette de BFC-vrouwen op 1-0. Gedurende de helft was er vrijwel hetzelfde spelbeeld zichtbaar. De verdediging moest hard werken om het doel schoon te houden en keepster Sanne Tellier had een aantal mooie reddingen. Ruststand 0-1.

Na de rust forceerde Achterveld meer druk en doordat BFC in de aanval een bal kwijtraakte, wist Achterveld vanuit een 1 op 1 situatie te scoren. Zo kwam de gelijkmaker. De strijd werd over en weer harder en voor elke meter werd gevochten. Het was uiteindelijk BFC die vanuit een corner het net bereikte. Daarvoor moest de bal wel eerst op de lat en de keepster geschoten worden, alvorens deze door Natasja Bakker beheerst werd ingeschoten. In de laatste 15 minuten had Achterveld VR1 nog een offensief, maar zonder resultaat. De BFC-vrouwen namen de drie verdiende punten mee naar Bussum. Eindstand 1-2.