FC Hilversum D1 –BFC D4

De eerste wedstrijd in de nieuwe competitie. Een poule met zwaardere tegenstanders, dat betekent hard werken.

Vandaag meteen een D1 welke net uit de 2e klasse komt. En volgens enkele aanwezigen een goed spelend team met een trainer afkomstig van FC Utrecht. De wedstrijd ging meteen fel van start. Er werd meteen druk gezet op onze spelers. Het was duidelijk dat FC Hilversum voor ogen had om onze doelman te passeren. Redelijk snel hadden we dan ook een aanval tegen, maar onze keeper stond zijn mannetje. Onze jongens lieten zich echter niet wegspelen. Onze verdediging stond, vanaf dat moment, als een huis en daar kwam FC Hilversum niet meer langs. BFC ging  vervolgens ook in de aanval. Er werd opgebouwd naar voren en onze spits kreeg hierdoor in de eerste helft tot drie maal toe een mooi steekballetje. Helaas stuitte de eerste op de keeper, ging de tweede net naast en de derde vanaf links net voorlangs. In zijn nek werd hij steeds gevolgd door een grote verdediger die
ondanks zijn lengte en grote passen toch steeds te laat kwam en er uit werd gelopen. Ver in de eerste helft volgde een corner, mooi genomen door onze rechtshalf. De bal kwam hoog voor het doel, kwam uiteindelijk voor onze jongste “kleine” man terecht, welke mooi intikte. 0 –1. Riep hij dinsdag niet dat hij dit seizoen nooit ging scoren? Nou bij deze recht gezet!

Nadat de bal weer werd genomen vanaf het midden, volgde direct een aanval van FC Hilversum. De bal kwam over links, werd voorgegeven en meegenomen op de arm door een aanvaller, (niet gezien?!) welke vervolgens opzij tikte. Onze keeper kwam nog mooi uit, maar kon niet voorkomen dat er werd gescoord. En zo stond het direct weer 1-1. Er volgde kort hierop nog één afstandsschot van FC Hilversum op onze paal (ai!) en daarna was het rust. De tweede helft gingen onze jongens ook weer goed van start. Ze bleven hard werken, zakten niet in na rust. Er werd goed verdedigd, want onze keeper heeft niet echt meer in actie hoeven komen, er waren geen kansen meer voor FC Hilversum.  Eén dieptebal van onze kant kwam weer bij onze spits terecht, die inmiddels was voorzien van een andere verdediger. Ook deze kwam te laat, haakte pootje in de 16 meter, werd daarbij geholpen door een medespeler die nog aan zijn arm trok. Resultaat, een penalty. Deze werd door onze middenvelder ingeknalt 1-2. Terecht en verdiend.

Zoals al vermeld bleef het gevaar van onze kant komen. FC Hilversum probeerde door fysieker spel nog wat te bereiken, maar onze jongens lieten dit niet gebeuren. Ook een vrije trap voor FC Hilversum op onze 16 meter, gegeven na een door ons gewonnen duel, bood geen uitkomst voor FC Hilversum. Deze werd hoog over geschoten. De laatste speelminuut werd aangekondigd, maar dat werd nog een erg lange minuut, aangezien FC Hilversum op dat moment in balbezit bleef. Uiteindelijk was daar het verlossende fluitsignaal.

Het was een spannende pot, FC Hilversum was een geducht tegenstander, had iets beter samenspel, maar BFC heeft verdiend gewonnen, want de meeste kansen kwamen van onze jongens en het meeste gevaar kwam van onze jongens.