F5 speelt 6 – 6 gelijk in spannend bekerduel

Zonder nog samen getraind te hebben en nadat in alle vroegte de spelers in de kleedkamer even kennis hadden gemaakt met elkaar betraden ze op zaterdag 24 augustus het BFC veld om het in hun eerste wedstrijd van dit seizoen op te nemen tegen de Buitenboys F7.

Na 5 minuten spelen opende Dinand Horvath de eerste score van het seizoen voor de F5 met een mooi strak schot in de linkerhoek van de tegenstander en de toon van de wedstrijd was gezet. Er werd vanaf dat moment om elke meter van het veld veel strijd geleverd met de tegenstander en de spelers konden elkaar al gauw vinden zonder dat ze elkaar al bij de naam konden noemen. De wilskracht van het team werd beloond doordat Merijn Heemskerk de stand op 2 – 0 bracht in de zevende minuut. Ook ditmaal werd de linkerhoek van het doel gevonden. Met een mooie schuiver in de rechterhoek bracht Nickel de Vuijst de F5 op 3 – 0 en dat al na 9 minuten spelen. De vreugde bij de spelers en de meegekomen ouders was groot. Mede door een aantal prachtige reddingen van keeper Jop Linke bleef de voorsprong tot de 15e minuut op het scorebord staan. De hele wedstrijd lang bleef Jop trouwens uitstekend keepen.

De Buitenboys kreeg in de gaten dat door vroeg druk te zetten op de verdediging van de F5 er veel ruimte kwam om erdoor heen te breken en dit resulteerde in maar liefst vier achtereenvolgende doelpunten tegen waardoor de F5 na 24 minuten ineens tegen een 3 – 4 achterstand aankeek. Nu liet de F5 zich weer van zijn beste kant zien, begon steeds beter naar elkaar over te spelen en Luc voor den Dag trok de stand recht met een mooi schot langs de keeper van de tegenstander. Nog was het niet gedaan met de wedstrijd omdat de Buitenboys twee keer achter elkaar het net van onze F5 wist te vinden en hierdoor de F5 drie minuten voor tijd tegen een achterstand aankeek van 2 doelpunten verschil, namelijk 4 – 6. Deze ongelukkige achterstand liet de F5 niet onberoerd want toen ze hoorden dat er nog twee minuten te spelen waren voor het eindsignaal zou klinken lieten ze hun beste voetbal van de wedstrijd zien en door prima combinatiespel en grote wilskracht brachten ze net vóór het fluitsignaal de stand nog gelijk tot 6 – 6 door een mooie goal van achtereenvolgens Luc voor den Dag en Nickel de Vuijst.

Na de wedstrijd liepen de spelers van de F5 met een goed gevoel en vol zelfvertrouwen van het veld. Het belooft een mooi voetbalseizoen te worden voor dit team!