F1 voegt Super-F titel toe aan haar oeuvre

SVL-champions01

Een nieuwe oversteek ‘over de brug’ bracht het sterrenensemble dit keer richting Lelystad, waar bij de plaatselijke SV een waar Super-F toernooi plaatsvond. Zoals zo vaak in de Flevolandse polderstreken lieten de weergoden zich weer nadrukkelijk gelden; wenend en spuwend vanuit het luchtruim (met erg toepasselijke ‘Hemelvaart’). Maar de blauwe compagnie haalden hun schouders er bij op en dartelden met brede grijzen in natgeregende BFC tenues over de (fijne) kunstgrasvelden. Een sterk deelnemersveld met twaalf eminente super F-teams bood voldoende uitdaging om de zinnen te verzetten. Met Sophie de Groot (F2) en Alex Messori (F3) hadden de Azzurri bovendien weer een bevredigende kwaliteitsimpuls gekregen om een nieuwe poging te doen naar de eerste toernooizege. En het lukte. Wederom een mooie triomf toegevoegd aan ons oeuvre, hulde dus!

Wedstrijden:
BFC F1 – AFC Quick 1890 F1            2-0          doelpunten: Tim (2)
BFC F1 – Jonathan F1                      3-0          doelpunten: Tim, Elio, Thijs
BFC F1 – WV-HEDW F1                    1-0          doelpunt: Tim
BFC F1 – d’Olde Veste’54 F1             1-1          doelpunt: eigen doelpunt
BFC F1 – Delta Sports F1                 2-0          doelpunten: Tim, Elio
BFC F1 – Sporting Almere F1            0-0          Winst na strafschoppen (treffers Tim, Elio)

Het openingsduel kende een bijzondere distinctie gelet op de roots van hoofdcoach Ferry. De snelle jongens uit Amersfoort (Quick), zelfs KNVB-bekerfinalist dit jaar, werden eenvoudig te les gelezen door onze equipe. Ook de groene trots uit Zeist (Jonathan) werd door de scherpschutters van BFC behoorlijk te kijk gezet. Vervolgens werd met een fantasieopstelling en een gezonde dosis branie het Amsterdamse ‘Wilhemina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen’ aan de kant geschoven. Een zeldzame tegentreffer tegen d’Olde Veste ‘54 symboliseerde een tijdelijke dip, die door de Steenwijkers zelf onschadelijk werd gemaakt via een eigen treffer. Het slotduel in de groepsfase tegen de geelhemden uit Houten (Delta Sports) oogde weer gestroomlijnd, zodat de finale met een geruststellend gevoel kon worden afgetrapt.

De semiprofs van (Sporting) Almere City waren ons twee weken eerder nog (minimaal) de baas. Wederom stond een toernooizege op het spel. Terwijl de regen en de drup werden vervangen door lichte opklaringen golfde het spel over en weer. Beide teams kenden mogelijkheden. Gelukkig gaf de defensie van BFC geen krimp. Met een brilstand op het scorebord volgde een bloedstollende strafschoppenserie, waarin de vaste sterkhouders hun verantwoordelijkheden namen en de licht aan de pols geblesseerde Severijn zich met een geweldige kanteltechniek tot held promoveerde. Met een grootste beker met echte oren reisden de vedettes af naar huis. Nu al weer klaar voor het volgende toernooi 😉

Zaterdagmiddag presenteren onze uitblinkers zich tijdens het BFC thuistoernooi. Met angstgegners PVCV en AS’80, maar ook het altijd sterke Hoogland, staan drie prachtige battles in het speelschema. Hopen dat de zegereeks voortduurt, komt dat dus zien!