F1 (U9) wordt derde op prestigieus The Good Old toernooi

BFC2

BFC is inmiddels een vaste gast op het tijdens het paasweekeinde door JOER International en Victoria georganiseerde internationale voetbaltoernooi ‘The Good Old’. Een bijzonder sterk deelnemersveld bestaande uit 24 ploegen met internationale BVOs en sterke amateurverenigingen. Dit jaar had de toernooileiding onder andere De Graafschap, Helmond Sport, KV Mechelen, Club Brugge, Fortuna Sittard, FSV Mainz, FC Utrecht, Lierse SK, Rotweiss Essen, Schalke’ 04, Zeeburgia, Alphense Boys en IJburg weten te strikken.

Onder werkelijk schitterende omstandigheden klonk om 10.00 uur het eerste fluitsignaal op het drukbezochte en prachtige sportcomplex van gastheer Victoria.

De poulefase verliep voor BFC als volgt:

BFC – Rot Weiss Essen: 2-0 (Arthur en Sam)

BFC – Nordin Wooter Football Academy: 3-2 (Milan, Arthur, Jappie)

BFC – FC Utrecht: 0-1

BFC – Lierse SK: 1-0 (Jappie)

BFC – ATC’65: 0-0

Met 10 punten uit 5 wedstrijden eindigde de ploeg als tweede in de poule achter FC Utrecht, dat net zoveel punten had maar op basis van het onderlinge resultaat eerste werd.

In de kwarfinale moest BFC het opnemen tegen de Future Talent Academy uit Rotterdam, die hun poulefase als nummer 1 hadden afgesloten en clubs als Club Brugge, Fortuna Sittard, FC Mainz en Zeeburgia achter zich hadden weten te houden.

Ondertussen was er een venijnige wind opgestoken en werd de wedstrijd onder geenszins makkelijke omstandigheden gespeeld.  BFC had deze wind pal tegen hetgeen echt goed voetbal zeer moeilijk maakte. Maar er werd door de blauwe brigade geknokt en gestreden, één megagrote kans gecreëerd maar na 15 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Een ware penalty thriller volgde en beide ploegen leken te zijn bevangen door het Nederlandse strafschoppenvirus. Maar liefst 9 penalty’s moesten worden genomen voordat er een winnaar bekend was. Milan, Sam en met name Keeper Kasper bleken het meest koelbloedig en zo mocht BFC zich melden bij de beste 4 ploegen van het toernooi.

In de halve finale wachtte het sterke Alphense Boys, in hun district dit seizoen oppermachtig en vandaag te sterk voor onder andere Schalke’ 04, Lommel en Leuven. Opnieuw was er sprake van weinig krachtsverschil maar het echte goede voetbalspel was er inmiddels wel een beetje vanaf. Het kwam nu aan op wilskracht en dadendrang. Vechtlust. De wedstrijd leek opnieuw in een 0-0 gelijkspel te eindigen totdat een door de tegenstander genomen hoekschop door de wind werd opgepakt en rechtstreeks in de verste hoek van de Bussumse goal werd geblazen. Na het fluitsignaal hingen de koppies even omlaag omdat de finale helaas op zeer nipte wijze was misgelopen.

Maar tijd om te treuren was er niet. In de strijd om de 3e plek moesten we het opnemen tegen Helmond Sport, de club van Berry van Aerle en Otto Versveld, ooit de doelman bij de wereldberoemde penalty van Johan Cruyff en Jesper Olsen. Ook deze wedstrijd ontwikkelde zich tot een ware veldslag, toernooivoetbal pur sang. De Brabantse boys bleken nog tot iets meer voetbal in staat maar de kleine Bussumse helden bleven knokken, strijden en vechten voor iedere meter. En kwamen zelfs op een 1-0 voorsprong toen Joep een op de lat uiteenspattend afstandsschot van Sam wist binnen te lopen. Maar vlak daarna werd het toch nog 1-1 en moesten penalty’s opnieuw een winnaar aanwijzen. Dit keer bleken Jappie, Joepie en opnieuw keeper Kas veel koelbloediger dan de tegenstander.

En zo werd veroverde de BFC F1 een fantastische derde plek binnen dit zeer sterke deelnemersveld. Echt een superprestatie waar de jongens oprecht trots op mogen zijn.

BFC3

De finale werd voorafgegaan door 2 indrukwekkende minuten van stilte om stil te staan bij de slachtoffers in Brussel en het overlijden van voetbalicoon Johan Cruijff. De wedstrijd tussen FC Utrecht en Alphense Boys eindigde in 0-0 maar Utrecht bleek de sterkste in de strafschoppenserie.

Langs deze weg willen wij de leiding van het The Good Old toernooi nogmaals danken voor de fantastische organisatie.

Het was een prachtig mooie dag.

@GVT

 

NB. Voor de volledigheid en de annalen de volledige rangschikking:

1. FC Utrecht

2. Alphense Boys

3. BFC Bussum

4. Fundament Helmond

5. Club Brugge

6. Future Talent Academy

7. KV Mechelen

8. AFC IJburg

9. FC Schalke’04

10. AVV Zeeburgia

11. Sint Truidense VV

12. Victoria 1893

13. Lierse SK

14. De Graafschap

15. ATC’65

16. SO Soest

17. Fortuna Sittard

18. Wooter Academy

19. Lommel United

20. Quick’20

21. Rot Weiss Essen

22. FC Mainz’05

23. VFL Giesenkirchen

24. OH Leuven