F1 sluit najaarscompetitie zonder puntverlies af!

Almere zege

Zonder wrijving geen glans. Met de nodige moeite heeft onze F1 de laatste twee wedstrijden in de buitenlucht van 2013 winnend af weten te sluiten. 2013 bleek een topjaar!

BFC F1 – sc ‘t Gooi F1       5-3    Doelpunten: Elio (2), Tim (2), Stijn

BFC F1 – Almere F1          6-3    Doelpunten: Elio (3), Tim (2), Thijs

Midweeks werd onze blauwe brigade tegen sc ’t Gooi F1 officieus gekroond tot Gooisch kampioen. De Hilversumse buurvereniging presteert dit jaar uitermate sterk in een andere 1e klasse poule en had lang uitzicht op een goed resultaat. Een sterke eindsprint resulteerde toch in een overwinning voor onze helden, maar echt geolied ging het niet. Ook op zaterdag bleef een galavoorstelling uit. Tegen het geduchte Almere F1, lange tijd de grootste concurrent in de kampioensstrijd, wist het Bussumse vlaggenschip echter vele tegenslagen te overwinnen wat de zege wel extra heroïsch maakte. Stijn haakte na de warming-up ziek af (beterschap!) en Severijn was thuis te druk met z’n I-pad, Playstation en kleurentelevisie waardoor hij de tijd was vergeten en pas halverwege de eerste helft arriveerde. Tijdens de wedstrijd kregen ook Thijs en Joris nog eens de buikkrampen terwijl ze door het mulle zand van veld 4 ploegden. Alle zeilen moesten worden bijgezet om de unieke prestatie van een kampioenschap zonder puntverlies te realiseren. Maar het lukte, hulde dus!

Severijn was nog aan het gamen toen Opa Bijlsma voor het eerst op zijn fluitje blies. Zijn late aankomst voorkwam gelukkig – achteraf gezien – een hoop ellende. Een eigen doelpunt vlak voor tijd wordt door de vingers gezien, omdat hij ook weer eens een bal uit de kruising plukte. Milan was al multifunctioneel, maar zijn keeperstalent kwam in het eerste bedrijf erg goed van pas. Een snelle omkleedsessie transformeerde hem weer tot spijkerharde verdediger die de fysieke Almeerders prima weerstand bood. Darcy was duidelijk het fitst van het schaatspartijtje van vrijdagmiddag teruggekeerd. De Britse doorzetter bruiste noodgedwongen aan de linkerkant en scoorde zowel midweeks als zaterdag prima voldoendes. Joris kreeg veel te incasseren tegen de ruwe zwarthemden, maar hij ging tot het gaatje. De opgelopen spanningen en vervelende buikpijnen noodzaakten hem om de laatste tien minuten vanaf de zijlijn mee te maken. Thijs was ook al niet fit en vroeg zowel woensdag als zaterdag zelf om zijn wissels. Op halve kracht bleek onze captain als centrumspits toch bijzonder waardevol met een assist en een treffer. Sebastiaan heeft de hele as weer gezien deze week. De lat stond een verdiende treffer in de weg. Verder cijferde onze zwerver zich weer helemaal weg ten faveure van het teambelang. Waar hij woensdag de sluwe Gooise spits de baas was, executeerde hij zaterdag vele biologische grassprieten. Elio en Tim maakten aanvallend weer het verschil. De dribbelaars en doelpuntenmachines scoorden er weer lustig op los. Elio liep met zijn kin omhoog na het gewonnen ‘latje-trap’ op vrijdagmiddag en liet het publiek ‘de Hennie Meijer’ zien, waarmee hij hardnekkige verdedigers van de bal wist te houden. Tim grossierde weer met creatieve hoogstandjes en fameuze assists en tekende voor het doelpunt van de week met een geweldige vrije trap van een meter of twintig (uit een kuiltje).

De najaarscompetitie zit erop en de statistieken zijn bijgewerkt. De 100% score levert BFC F1 in heel West I (alle clubs van Den Helder tot Wijk bij Duurstede) de tweede plaats op in de fictieve eindrangschikking. Met 83 competitietreffers (!) was ons team zelfs het meest productief van allemaal. Wat een prestatie!

Het winterstopspook is aan onze jongens (nog) niet besteed. We trainen nog lekker een weekje door en verder staan de komende weken twee toptoernooien in de zaal op het programma. Hoewel enkele helden de vakantie elders zullen doorbrengen, blijft er voldoende talent over om ook hierbij hoge ogen te gooien. Schrijf de agenda’s dus maar weer vol. Met andere woorden: komt dat zien!

 

Zaterdag 21 december: Zaalvoetbaltoernooi The Ultimate Football Academy

Aanwezig: 08:00 uur in blauw tenue en trainingspak bij BFC (zwarte tenues in de tas mee)

Aanvang: 09:00 uur Sporthal Matchzo, Stammerlandweg 10 te Driemond

Prijsuitreiking is om circa 13:30 uur

 

Vrijdag 27 december: Zaalvoetbaltoernooi IJsselmeervogels

Aanwezig: 09:30 uur in blauw tenue en trainingspak bij BFC (zwarte tenues in de tas mee)

Aanvang: 10:30 uur Sportpark De Westmaat (Sporthal ‘de Toekomst’), Westdijk 14 te Spakenburg

Prijsuitreiking is om circa 14:30 uur