F1 revancheert zich tegen Roda’23

BFC F1 – Roda’23: 8-1 (Arthur en Milan (3x) en Jappie 2x)

Na de 2-0 nederlaag bij Roda’23 vorige week, waardoor de regie over een eventueel te behalen kampioenschap uit handen werd gegeven, heeft BFC’s jongste keurkorps vandaag de gelegenheid te laten zien dat ze wel degelijk tot één van de beste ploegen in poule 1.02 behoort. Koploper Roda’23 komt op bezoek dus het belooft opnieuw een klapstuk te worden.

Langs de zijlijn is het druk als de scheidsrechter om 10.00 uur voor het begin van de wedstrijd fluit. De Bussumse blauwhelden laten er vanaf dat moment geen gras over groeien en trekken vol overgave ten strijde om zich te revancheren. Super geconcentreerd en volledig gefocust volgt er een waar bombardement aan mooie aanvalspatronen. Uit een corner scoort Jappie de openingstreffer, niet lang daarna gevolgd door een doelpunt van Milan die een werkelijk schitterende pass van Vincent op waarde weet te schatten. Diezelfde Milan scoort ook de 3-0 en is middels een prachtige combinatie ook betrokken bij de 4-0 van Jappie, ook de ruststand.

Na rust is het spelbeeld niet anders. Sam heeft het op zijn heupen op de rechterflank en legt het balletje panklaar voor Arthur die de 5-0 maakt. Achterin hebben Kasper, Timothy, Vincent en William hun zaakjes goed voor elkaar en geven de gevaarlijke Bovenkerkse aanvallers nog geen centimeter. Desondanks wordt er toch een keertje tegen gescoord. Maar BFC pakt de draad meteen weer op en loopt via twee doelpunten van Arthur (met dank aan Sam, de schaduwschutter van de dag) en Milan uit naar 8-1, tevens einduitslag. Wat een wedstrijd, wat een galavoorstelling.

Na afloop wordt Milan tot MOTM verkozen en kan er met trots worden teruggekeken op een zeer sterkte collectieve prestatie. De beste wedstrijd van het hele seizoen.

Door deze uitslag gaat BFC vooralsnog met 18 punten uit 9 wedstrijden (+25) weer over Roda heen (16 uit 8 (+3) en is SDZ (19 uit 9 (+14) de nieuwe koploper. BFC moet volgende week eerst nog uit naar Koninklijke HFC waarna SDZ en Roda elkaar nog op de slotdag treffen. Bloedstollend spannend derhalve.

RODA THUIS IIDe ploeg is echter nog niet klaar met voetballen want op zondag is het uitgenodigd om een opwarmer te spelen voor de wedstrijd tussen SV Baarn 1 en BFC 1. Onder onstuimige omstandigheden wordt Baarn F1 met 6-0 verslagen (Milan en Jappie 2x, Arthur en Tim) en mogen de mannen daarna aan de hand van de eerste elftalspelers het hoofdveld op. Daarna wordt er gebroederlijk met de Baarnse kompanen geluncht en zien we het Bussumse vlaggenschip een makkelijke 4-1 overwinning boeken. De jongens vonden het een mooie dag en hulde voor dit Baarnse initiatief. Ik zou willen aanbevelen dit ook te introduceren in Bussum om zo de jeugd meer bij het eerste elftal te betrekken.

@GVT