F1 kwalificeert zich voor Amsterdam Youth Indoor toernooi

Borchland_v2

Als samenwerkende partner van AFC Ajax is BFC dit jaar opnieuw met drie teams (U8, U9 en U10) uitgenodigd voor het kwalificatietoernooi voor het Amsterdam Youth Indoor toernooi dat in het weekend van 9 en 10 januari zal plaatsvinden in de Amstelhal van Borchland met een schitterend internationaal deelnemersveld met onder andere AFC Ajax, PSV, Anderlecht, KAA Gent, KRC Genk en Club Brugge en een aantal amateurverenigingen.

Gisteren moest de F1 (U9) zich in een bijzonder sterk deelnemersveld, bestaand uit 18 teams inclusief Kon. HFC, SDZ, Pancratius, Zeeburgia, Victoria, Buitenveldert, Elinkwijk enz, trachten te plaatsen voor de finaleronde.

Onder leiding van Quinn Tromp werd de ploeg de afgelopen week klaargestoomd voor de zaal en werd het inmiddels befaamde combinatievoetbal verder gefinetuned om zo optimaal voorbereid voor de dag te komen.

Om een lang verhaal kort te maken: het werd een fantastische toernooi waarvan de Bussumse blauwhemden de finale wisten te halen die door tegenstander HV/Veerhuys, na penalties, werd gewonnen. Maar als verliezend finalist wist BFC zich wel te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Een werkelijk prachtige prestatie.

In de goal stond de boomlange Kasper van den Berg  ‘Courtoisiaans’ te keepen en viel ook op door zijn meevoetballende capaciteiten. Centraal achterin heerste de onverzettelijke Timothy Duijvestein (2 doelpunten) en was hij tevens zeer belangrijk in de opbouw. Op rechts stond linkspoot Jasper van Toorn (7), niet alleen uiterst doeltreffend maar vandaag ook strooiend met subtiele passes, zelfs met zijn chocoladebeen. Op links etaleerde Arthur Hagens (4) veelvuldig zijn fijne techniek, groot spelinzicht en doelgerichtheid. Joep van Mourik (3) stond als vanouds zijn mannetje. Altijd een voetballende oplossing zoekend en op zoek naar een gaatje voor zijn vlammende rechterbeen waarmee hij van grote afstand een paar prachtige treffers wist te scoren. Voorin fungeerde de kleine maar watervlugge Milan van den Akker (5) als aanspeelpunt en afmaker. Nauwelijks te verdedigen omdat hij zowel kan combineren als kan schieten, zowel met links als met rechts. Sam Fransen (4) bewees opnieuw een fijne neus voor de goal te hebben en maakte een paar zeer belangrijke treffers. Vincent Flokstra en Victor Troost volgden de wedstrijden op afstand en via de zeer levendige whatsapp groep.

Poulefase:

BFC – DVC Buiksloot        6-4

BFC – Zeeburgia               2-1

BFC – Victoria 1893          0-0

BFC – Sp. Martinus           5-0

BFC – Pancratius             2-4

Kwartfinale:      

BFC – FC Abcoude           5-1

Halve finale:

BFC – Victoria 1893         3-3 (BFC WNS)

Finale:

BFC –  HV/Veerhuys        2-2 (HV/Veerhuys WNS)