F1 Kampioen na 6-1 zege tegen Huizen F1

BFC F1 – Huizen F1              6-1        Doelpunten: Sebastiaan (2), Elio (2), Stijn en Tim

huizen5

Na een dubbel oefenprogramma vorige week, waarin Weesp F1 eenvoudig werd verslagen (7-0), maar tegen Swift F1 zowaar een keer – weliswaar zwaar onterecht – verloren werd (4-5), wist het vlaggenschip van onze F-pupillen wat hen te doen stond. Huizen F1, regionaal kampioen tijdens de voorjaarscompetitie in 2013, kwam op bezoek. Een zege zou betekenen dat onze Azzurri niet meer in te halen was in de najaarscompetitie. En zo geschiedde. “Een goed begin is het halve werk” en “de eerste klappen zijn daalders waard”. Van Sinterklaasstress bleek bepaald geen sprake toen de wederom sterk leidende Opa Bijlsma op zijn fluit blies en de manschappen in beweging dirigeerde. Binnen vijf minuten en evenzoveel oogstrelende aanvalsgolven stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Da’s lekker voor de voetballertjes, de staf en de gezellig drukke aanhang, die bovendien werden getrakteerd op een goddelijk zonnetje op deze laatste novemberdag. Omdat de bezoekers vervolgens de focus legde op het beperken van de schade, volgde een gezapig potje dat professioneel werd uitgespeeld door de gouden generatie. De uiteindelijke 6-1 zege was ruim voldoende voor een nieuw kampioenschap. Feest volgt uiteraard aan het einde van het seizoen, maar de ranja smaakte alvast verrukkelijk. Hulde dus!

Man of the Match: het Collectief

Severijn werd hartstochtelijk aangemoedigd, maar had – zoals gebruikelijk – weinig te doen. Een uitmuntende ‘Seef’ na een ietwat strakke terugspeelbal bevestigde zijn unieke kwaliteiten. Milan was ook al zo verguld met een royale supportersschare en liet eens te meer blijken dat hij over uitzonderlijke voetbalgenen beschikt. Darcy had de Streetdance moves van zijn zus op vrijdag goed in zich opgenomen en wist menig Huizer daarmee het bos in te sturen. Oerdegelijk weer. Joris ging ook weer goedlachs van het veld af. Wat astmatische ongemakken weerhielden hem er niet van weer een belangrijke steentje bij te dragen aan het collectief. Thijs patroneerde weer op voorbeeldige wijze. Als vlagvoerder van de blauwe brigade zorgde hij weer voor een pure balans en vurige pressie. Sebastiaan was vlijmscherp. Hij leek overgeconcentreerd tijdens de laatste training, maar bleek elk woord van de coaches onthouden te hebben. ‘Seppie’ en ‘Bassie’ schitterde met koele afrondingen, volleerde loopacties en meedogenloze tackles en bodychecks. Stijn was onstuimig en liep zichzelf zo nu en dan voorbij, maar wist met een fraaie hakbal (bewust of onbewust?) toch weer de statistieken met zijn naam te verrijken. Tim was onhoudbaar, vooral in het begin van de wedstrijd. Drie gekatapulteerde soloacties resulteerden in evenzovele doeltreffende assists en nadat zijn teamgenoten twee zekere doelpunten konden ‘stelen’ kreeg hij uiteindelijk ook zelf een welverdiende goal toegekend. Elio zal het niet koud gehad hebben. Gehuld in zwarte maillot en warme handschoenen dribbelde hij als gebruikelijk lichtvoetig over de flanken. Een wondermooie uithaal op de kruising had een beter lot verdiend, maar twee intikkers vijzelden zijn ongekende doelsaldo toch verder op.

Met negen zeges in negen wedstrijden is de F1 verzekerd van het najaarskampioenschap. Ook BFC F2, F3 en F4 prijken bovenaan de ranglijsten, wat nog maar eens bevestigd dat het met de toekomst goed gesteld is. Met smart wordt gewacht op een uitdagender herindeling na de winterstop. Voor dat zover is volgen nog twee competitieduels, beiden thuis. Buitenboys en FC Almere komen nog op bezoek. Vanzelfsprekend is de doelstelling om ook deze duels winnend af te sluiten. Met andere woorden: komt dat zien!

Zaterdag 7 december: BFC F1 – Buitenboys F1

Aanvang: 12:30 uur op Sportpark Meerweg, Bussum

Aanwezig: 12:00 uur in blauw tenue en trainingspak bij BFC