F1 door in de KNVB beker na winst tegen FC Almere

Het zijn drukke tijden voor onze F1 paradepaardjes. In deze beslissende fase van het voetbalseizoen speelt de F1 de ene na de andere belangrijke wedstrijd. Na de gewonnen Twin Game wedstrijd tegen Hoogland en de competitiewedstrijd tegen de laatst overgebleven concurrent (SDO) stond er op woensdag in Almere Buiten alweer de volgende krachtmeting op het programma. De bekerwedsrtijd tegen Almere FC F1. In de kantine aangekomen was het een drukte van belang. Het hele complex krioelde van schoolvoetballertjes die hun schoolvoetbalwedstrijden speelden.

De wedstrijd:
Na een uitgebreide warming-up (de wedstrijd begon een kwartier later dan gepland vanwege een verlate scheidsrechter) werd er, onder het toeziend oog van de cameravrouw van Almere FC, om kwart over vijf dan eindelijk afgetrapt. De Almeerders maakten een gretige indruk, mede door de ophitsende woorden van hun trainer. Maar zoals gebruikelijk was het vanaf de eerste minuut BFC die het spel bepaalde. Er werd direct druk gezet. Met name vanaf de rechterkant. Er werden wat halve kansen afgedwongen maar echt grote kansen bleven nog uit. De verdediging van Almere FC stond goed. Er werd voor iedere bal gestreden. De fysiek sterke tegenstanders hielden goed stand. Maar opgeven komt niet voor in het vocabulaire van BFC F1. De zo kenmerkende spanning die bij bekerwedstrijden hoort was bij de ouders langs de lijn echter wel voelbaar. Dit was geen walk-over. Het uitblijven van een treffer zou de tegenstander moed kunnen geven. De trainer van Almere FC moedigde zijn pupillen luidkeels aan.
Onze jongens bleven doen waar ze goed in zijn: de ene aanvalsgolf na de andere opzetten. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van de tegenstander. Uiteindelijk werd de tomeloze inzet dan toch beloond. Tijl brak met een goeie individuele actie de ban. Met een handige beweging en een mooi schoot in de korte hoek scoorde hij de openingstreffer. De bevrijdende treffer (vooral voor de ouders) viel dan eindelijk. Dat geeft wat lucht.
En nu doorpakken. Na een paar afgeslagen corners viel de bal voor de voeten van Anouar. Die bedacht zich niet en krulde de bal in de bovenhoek. 0-2. Nog meer lucht. De voorsprong was geen reden om gas terug te nemen. Enkele vrije trappen gingen en corners helaas net over of naast.

De tweede helft: met een veilige voorsprong gingen we een veelbelovende tweede helft tegemoet. BFC ging verder met waar het gebleven was. Terugzakken, de lange ballen onderscheppen en aanvoeren richting de aanvallers voorin. In de 1 tegen 1 duels hadden onze aanvallers een zware kluif aan de verdedigers die maar 1 opdracht hadden: afhouden. Veel uitgespeelde kansen kregen wij niet. Het gevaar moest komen van de vrije trappen en corners.
Maar na een goed onderschepte bal op het middenveld werd Anouar aangespeeld. Met de bal aan de voeten zocht hij zijn tegenstander op. Met een handige voetbeweging glipte hij langs zijn tegenstander waarna de weg naar het doel vrij was. 0-3. Nu kan het niet misgaan. Of toch? Dezelfde Anouar liet vervolgens zijn directe man lopen waardoor Almere FC in een van de weinige aanvallen met overtal kon doorbreken. De spits rondde beheerst af. 1-3. Nu werd de tijd langzaamaan een tegenstander. Als het maar niet spannend gaat worden. Gelukkig werd een kansrijke aanval van Almere FC (onterecht) afgefloten door de scheidsrechter. Die zag in een botsing van 2 BFC ers een overtreding. Rug rechten en weer doorgaan. De ruw spelende tegenstander veroorzaakten meer vrije trappen dan hun keeper lief is. Nu stond de bal in kansrijke positie en kon Pieter dan eindelijk zijn kans wagen. Met een hard en hoog schot was het weer raak. 1-4! De veilige marge is er weer. Nu uitspelen en weer rustig ademhalen. Door naar de volgende ronde. We zijn nog op 3 fronten actief!

En als bonus kunnen we binnenkort thuis op de bank de wedstrijd terugkijken. De link naar de youtube beelden volgen z.s.m.

Hassan Fathallah