F1 boekt klinkende zege tegen Swift

BFC F1 – Swift: 5-1. Doelpunten: Jasper, Sam en 3x Milan (MOTM)

Zaterdagochtend, 28 November 2015. De haan kraait al vroeg. Het is nog donker als er reeds om 7.45 uur wordt verzameld voor de thuiswedstrijd tegen Swift. Gelukkig heeft Sebas de verwarming al vroeg aangezet en staat de koffie ook reeds te pruttelen. Waarvoor hulde.

De wedstrijd wordt gespeeld op het favoriete veld 4-I en staat onder leiding van de strenge edoch rechtvaardige leidsman Michael H. Ondanks het vroege tijdstip is het Gooische thuispubliek wederom in grote getalen op komen draven en staat het langs de zijlijn zwart van de rode broeken. Dank beste supporters voor uw nimmer aflatende steun.

De afgelopen weken is er sprake van een duidelijk opwaartse lijn en ook deze week is er opnieuw vlijmscherp getraind onder de bezielende leiding van Quinn. De jongens zijn vandaag absoluut voornemens om te laten zien waartoe ze in staat zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal worden de Amsterdamse bezoekers – middels het door Quinn gepredikte combinatievoetbal – onder grote druk gezet. Vloeiend gaat het balletje rond. Aannemen, opendraaien, kijken, passen etcetera. Tik, tak, tik. En niks geen onbenullige lange halen naar voren.

Dan, in de vijfde minuut, de vandaag op rechtsbuiten geposteerde Jappie speelt zich op Robbensiaanse wijze vrij en pegelt de bal met zijn linker in de verre kruising. Lekkere goal wel maar niet te lang juichen. Snel weer concentreren op de aftrap, focus….De verdediging staat als een huis. Aanvoerder Vinnie, slimme Joepie en venijnige Vic spelen uiterst geconcentreerd en geven geen millimeter weg. Kilometervreter Tim schoffelt en buffelt op het middenveld. Even later, opnieuw een mooie aanval met een hoofdrol voor onze stylist Arthur, prachtig afgerond door Milan die zijn eerste competitietreffer maakt. Vlak daarna glipt Jappie door de verdediging en kan slechts op onreglementaire wijze worden gestopt. De vrije trap wordt genomen door Joepie die met zijn vlammende rechter rakelings naast schiet. Nog veel meer kansen. Swift keeper Valentijn staat echter als een leeuw te keepen en heeft een aantal onmogelijke reddingen. Vlak voor rust scoort de snelle Sammie dan toch de welverdiende 3-0. Wat een weergaloze eerste helft.

Na de thee even een momentje van onachtzaamheid. Swift scoort de 3-1 en ruikt een kans(je). Maar de Bussumse ploeg weet van geen wijken en weerstaat het offensief uiteindelijk vrij gemakkelijk. De wedstrijd kantelt en opnieuw zijn er veel kansen voor onze blauwe brigade. Maar wat staat die Amsterdamse keeper te keepen. Onze Kas heeft een relatief rustige dag en valt met name op door zijn snelle en gevaarlijke spelhervattingen. Toch lekker, een goalie die ook kan voetballen! Milan scoort zijn tweede goal van de wedstrijd: 4-1. Dan, vlak voor tijd, een aanval over 4 schijven, tik, tak, tik, één keer raken, naar Milan….wat een goal…wat een ontlading. En bovendien een hattrick voor onze kleine man of the match. Eindstand 5-1.

Mannen, wat hebben jullie goed gespeeld en wat hebben jullie collectief laten zien dat jullie uitstekend kunnen voetballen. Al die uren met Quinn beginnen nu echt zijn vruchten af te werpen. Het was een waar genot om naar te kijken.

Aanstaande zaterdag wacht vooralsnog de laatste competitiewedstrijd, uit in Amsterdam-West bij SDZ. Deze ploeg heeft 3 punten meer en bij winst…….enfin, opnieuw een finale. Komt dat zien, komt dat kijken.

@GVT