Eerste uitvoering BFC Talent Cup succes voor nieuwe O9 selectie

BFC heeft zichzelf intussen aardig op de kaart gezet als het gaat om successen met de jeugdselectieteams. Dat succes komt naast de kampioenschappen in de hoogste competitieklassen ook tot uiting in de vele stages bij en soms zelfs een overgang naar Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) die spelertjes van BFC maken. Dat heeft natuurlijk te maken met de kwaliteit van de jeugdopleiding, en vandaag werd dat gegeven luister bijgezet door de erkenning (met Certficaat!) door de KNVB dat BFC  het predicaat Regionale Jeugd Opleiding mag voeren.

Na deze officiële opening kon het toernooi van start. Voor de Onder 9 spelertjes werd dit gegoten in het Twin Game concept. Twee teams van dezelfde vereniging spelen gelijktijdig op  twee aansluitende velden tegen twee teams van een andere vereniging, en dat natuurlijk ook in de nieuwe opzet van 6 tegen 6. Met de huidige omvang van de selectie betekende dit dat er met de twee vaste keepers Tibbe en Joep 3 teams (van vijf spelers) afwisselend konden worden ingezet door de coaches Rico en Ruben.

BFC mocht aftrappen tegen Sporting Nijkerk. De jongens lieten er geen gras over groeien en in hoog tempo werd de tegenstander opgerold. Aangezien de eindstanden van beide wedstrijden bij elkaar werden opgeteld, stond er na twintig minuten voetbal een 23-1 overwinning op het bord. Kijk, dat is lekker beginnen! Na deze walkover was Foresters uit Heiloo aan de beurt. Ook deze tegenstander had weinig in te brengen, en deze wedstrijd werd eveneens met ruim verschil gewonnen.

De laatste poulewedstrijd was tegen de BVO Vitesse uit Arnhem. De bekerwinnaar van dit seizoen heeft een aardige onder 9 selectie, waar onder andere het zoontje van Klaas Jan Huntelaar speelt. Die er trouwens de hele dag ook bij was, en dat was natuurlijk in no time bekend bij alle jeugdspelertjes, die beurtelings bij hem langs gingen voor een foto, selfie of een handtekening. Routineus en met veel geduld liet de aanstaande supersub van Ajax zich dit welgevallen, al wilde hij natuurlijk wel graag de wedstrijden van zoonlief zien. Die wedstrijd tegen BFC ging in eerste aanleg nog wel gelijk op, maar geleidelijk aan kreeg Vitesse toch de overhand en leken onze jongens toch wel wat onder de indruk van het geel-zwarte vertoon.

Dit betekende een tweede plek in de poule, waardoor er in de kruisfinale moest worden aangetreden tegen de winnaar van de andere poule: Hoofddorp. Deze wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Werd er op het ene veld een solide voorsprong opgebouwd, keken de mannen op het andere veld tegen een achterstand aan. In de tweede helft wist BFC de voorsprong toch verder uit te bouwen, tot ongenoegen van enkele Hoofddorpse jongelingen, waardoor een finalewedstrijd werd veilig gesteld. En dat was weer tegen Vitesse, dat in de andere halve finale wist te winnen van Alphense Boys.

In de finale kwam BFC eigenlijk niet meer in het spel voor. De pijp was leeg, de koek op. Maar er werd wel een uiterst fraaie tweede plaats behaald! Bij de prijsuitreiking werd door toernooidirecteur Oscar gememoreerd dat dit ook de gedroomde finale was, met een alleszins terechte uitslag. De jongens namen de enorme beker in ontvangst, en deze werd door de mannen opgedragen aan teamgenoot Hugo, die de afgelopen week een naar ongeluk heeft gehad en voorlopig niet kan voetballen. Een leerzame dag, ook voor de coaches die alle jongens aan de slag hebben gezien. Leuk ook voor alle selectiespelers die vandaag gezamenlijk konden optrekken en zo de gezamenlijke BFC spirit konden tonen. De nieuwe JO 9 selectie heeft een brede basis, en dat is natuurlijk erg comfortabel. Nog een paar weken trainen, en dan genieten van een welverdiende vakantie!