Eerste puntverlies BFC1

BFC 1 – Vriendenschaar 1   (0-2) 2-2

 

Na een uur spelen was het de sterk spelende Tom Beekman die voor de 1-2 zorgde

Na een uur spelen was het de sterk spelende Tom Beekman die voor de 1-2 zorgde

 

16”   0-1

33”  0-2

63”  1-2  Tom Beekman

74”   2-2  Dico Knevel (penalty)

Gele kaart: Rowell van der Meer

BFC 1 heeft in zijn vierde competitiewedstrijd onnodig puntverlies geleden tegen Vriendenschaar uit Culemborg. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen kwamen de Bussummers niet verder dan een 2-2 remise.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Vriendenschaar die het spel dicteerde maar niet echt gevaarlijk kon worden. Het was BFC dat het eerste kwartier de beste kansen kreeg maar het net niet wist te vinden. Na 16 minuten was het Vriendenschaar dat de score opende door een vrije trap buiten bereik van doelman Ording in de bovenhoek te doen belanden. BFC was duidelijk zichzelf niet in de eerste helft en kwam maar nauwelijks aan voetballen toe. Vriendenschaar kreeg alle gelegenheid van de Bussummers om te voetballen zonder ook maar echt gevaarlijk te worden. Na ruim een half uur spelen wist de Culemborgse formatie de tussenstand te verdubbelen door een strafschop te benutten na een totaal onnodige overtreding van Bussumse zijde in het strafschopgebied. Met deze 0-2 achterstand werd de rust bereikt en moest men zich in de pauze zien te hervinden.

Na de rust was het BFC dat op jacht ging naar de aansluitingstreffer. De Bussummers wamen echter goed weg daar Vriendenschaar binnen 5 minuten verzuimde een open kans binnen te schieten waarmee de wedstrijd vermoedelijk zou zijn beslist. Al vroeg in de tweede helft hadden de gastheren ook nog de pech dat doelman Desmond Ording zich geblesseerd moest laten vervangen door Michel Kee. Na een uur spelen was het de sterk spelende Tom Beekman die voor de 1-2 zorgde. Nog geen minuut later was het doelman Kee die handelend moest optreden en zo BFC weer voor een grotere achterstand behoedde. BFC werd steeds gevaarlijker en de betere ploeg en na een uur spelen kregen ook de Bussummers een strafschop na een vermeende handsbal. Aanvoerder Dico Knevel zorgde vanaf de elf meter stip voor de gelijkmaker.

In het laatste kwartier van de wedstrijd waren er voor de Bussummers nog voldoende kansen om de drie punten binnen te halen maar vooral de doelman van Vriendenschaar wist met enige goede reddingen zijn doel schoon te houden en een punt voor zijn ploeg binnen te slepen. BFC moest zo na ruim 90 minuten genoegen nemen met een puntendeling en hun eerste puntverlies.

Martin Oosterdijk

 

vrienden3 web

Dico Knevel brengt uit een strafschop BFC op gelijke hoogte: 2-2.

 

.