Een zwaarbevochten gelijkspel voor JO8-1 tegen Sporting Martinus

De vraag vooraf was: hoe gaan de mannen zich redden zonder Noah? In plaats van Noah, verhuisd naar Hilversum, had coach Jesper Wessel opgeroepen. Wessel trainde al mee met de selectie, en maakte vandaag dus zijn debuut. En hoe!

Het eerste doelpunt, in de tweede minuut gescoord door Daan, werd schitterend voorbereid door Wessel. Na deze snelle openingstreffer nam Sporting Martinus het initiatief over, waarna het in een mum van tijd “zomaar” 1-4  stond. BFC miste enkele goede kansen en kon pas in de 13e minuut weer iets terug doen: 2-4 door Wessel. Hierna scoorde Martinus weer, waardoor een ruststand werd bereikt van 2-5.

Dat was wel een domper voor de mannen, waarna coach Jesper in de rust vooral benadrukte dat er wel wat feller om de bal gestreden mocht gaan worden. Met die instelling kreeg de tweede helft een ander gezicht. Met Thijs en Oli voorop in de strijd werd de slag op het middenveld nu steeds vaker gewonnen, en BFC kreeg zowaar de overhand. In 7 minuten tijd werd een 2-5 achterstand recht gezet naar 5-5, door Wessel (2x) en Johan.

Hierna kreeg Martinus weer meer grip op de wedstrijd, vooral omdat zij in de omschakeling heel effectief waren. De druk op de verdediging van BFC, met Tijn, Fedde en keeper Tibbe werd opgevoerd, wat in de 31e minuut leidde tot 5-6. Daarna greep Fedde zijn kans, en scoorde in dezelfde minuut nog de 6-6 na een lange rush “over de hele”. Na niet heel handig uitverdedigen van BFC wist de aanval van Martinus in de 35e minuut nog een keer te scoren via een lastige stuiterbal, maar in de voorlaatste minuut zette BFC nog een keer aan. Goed doorzetten van Fedde over de rechterflank leidde tot een voorzet waaruit Hugo schitterend binnen schoot: 7-7.

Coach Jesper was wel tevreden met het resultaat: met name de veerkracht om telkens weer terug te vechten na een achterstand vond hij mooi om te zien. De omschakeling en duelkracht zijn aspecten waar nog wel verbetering in mogelijk is.  Volgende week om 17.00 staat de kraker in en tegen het nog ongeslagen Volendam op het programma. Met fish & chips na afloop!jo81jo08-1