E2: drie op een rij!

Zaterdagochtend stond de derde fase-2-match op het programma tegen oude bekende Altius E1, een geduchte tegenstander zoals eerder gebleken in een oefenpot. Die wonnen de mannen met 3-1. Maar ‘behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie etc….’ – full focus aftrappen dus voor deze nieuwe ronde.

Na een lastig eerste tiental minuten, waarin onze buitenspelers Timber & Tijl zich van hun beste meeverdedigende kant konden laten zien, kwam het team steeds meer onder de druk uit en begonnen de kansen te komen. Een voorzet vanaf links van Roberto, voorafgegaan door een sterke individuele actie, zorgde ervoor dat Jack de bal er bij de tweede paal kon inschieten, een verdiende 1-0 na een minuut of twintig. Altius ging niet bij de pakken neerzitten en bleef geconcentreerd spelen, reden te meer voor de middenvelders Jop en Ollie om er nog even een schepje bovenop te doen met vlak voor rust een keurige 2-0 van Ollie als gevolg, prima!

 Na rust hetzelfde spelbeeld, de E2 met spits Pieter in de aanval en Altius zeer verdedigend en loerend op een counter, waarin ze welgeteld 1 echt keer slaagden..en toen was daar uiteraard Sid die de bal via de lat uit het doel wist te ranselen, vakwerk! Onze onvermoeibare Tijl bleek een handenbinder op rechts en kreeg in de 40e minuut loon naar werken door een door hem zelf opgezette aanval achter de doellijn te krijgen, 3-0! De moed zonk Altius vanaf dat moment wat in de schoenen en de E2-ers kregen eindelijk wat meer ruimte, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie pegel (4-0) van Milan uit een strakke corner van Jack en een lekkere 5-0 als slotakoord van laatstgenoemde, uit een corner van Ollie.

5-0 als eindstand, een heel mooi resultaat door een mooi stel voetballers. En wederom geen doelpunt tegen voor onze bazen achterin Joris, Ties, Mees en Milan! Voor de statistici onder u: in 9 competitiewedstrijden kregen de mannen slechts 6 doelpunten tegen (waaronder, daar is-ie weer, die waardeloze onterechte pingel uit de eerste match van het seizoen en de pingel van vorige week). Echt heel sterk dus! Wat gisteren ook opviel was dat de kansen die de mannen kregen vrijwel allemaal benut werden, maar de breinbreker van het weekend blijft: als je van de 7 kansen er 5 scoort, is dat dan beter dan 6 uit 17 kansen (of omgekeerd)? Wie het weet mag het zeggen 😉

Volgende week staat de kraker tegen CDW op het progamma, het enige andere team in de poule zonder puntverlies. Ze trappen om 10.30 af in Wijk bij Duurstede, dus mocht u zin hebben, wees welkom!

BD