E1 wint ticket “Champions League”

De E1 mocht paaszaterdag aan de bak, dit keer geen competitievoetbal maar een toernooi. Een toernooi in Helmond, lekker om de hoek, waar we graag van de partij waren. Het toernooi in Helmond was een kwalificatietoernooi voor een internationaal toernooi met vooral profclubs. Doordat je je hiervoor kon kwalificeren was de hele amateur E top aanwezig. Ploegen als AFC, Sporting Almere, Fortuna Wormerveer, FC Purmerend en Jonathan uitkomend in de sterkste 2 poules waren aanwezig.
Na een 1,5 uur durende reis kwamen we aan op sportpark de Braak. Voor de fans van Helmond Sport wel bekend omdat hier ook het stadion van de Eerste divisieclub ligt. Na de voorbereidingen waarin vooral duidelijk werd gemaakt dat we moesten gaan genieten mochten we de wei in. Wie ja wei we speelde niet op kunstgras maar op echt gras.
De loting had ons gekoppeld aan JSV Nieuwegein, DSC Kerkdriel, Fortuna Wormerveer, Sporting Almere en Turnhout uit Belgie. Geboft hadden we dus niet met de loting waardoor we wisten dat we niks konden laten liggen om hoge ogen te gooien in het toernooi.
BFC – JSV
De eerste wedstrijd voor ons was tegen JSV. JSV had bij ons in de poule gezeten maar door het weer hadden we er nog niet tegen gespeeld. Van af moment 1 was het duidelijk dat de heren en dame last hadden met het veld en de zware bal. De bal kregen we moeilijk weg en een hoekschop kwam net bij de eerste paal terecht. BFC was de meerdere van JSV alleen wist de kansjes niet om te zetten in doelpunten. In de laatste minuut was het de keeper van JSV die met een katachtige reflex een nederlaag voor zijn ploeg voorkwam. 0-0 was de eindstand. Doordat de wedstrijden met 15 minuten waren wisten we dat iedere kans raak zou moeten zijn en dat een tegendoelpunt heel moeilijk te reparen was. Na een korte pauze kregen we onze zuiderburen als tegenstander.
BFC – Turnhout
Turnhout had indruk gemaakt in de eerste 2 wedstrijden dus we wisten wat ons te wachten stond, een hele moeilijke wedstrijd. Dat bleek dan ook wel na 10 seconde lag de bal al achter Mika. Pff dat was niet de start die we van plan waren. We waren niet scherp genoeg. De duels werden verloren en alles was slap. Turnhout maakte hier gretig gebruik van en wist de score op te voeren naar 0-3. Auw dit lag niet in de planning. Het was tijd voor een analyse van de eerste 2 wedstrijden of heet dat een donderspeech. Met de vraag of we nog wel verder moesten gaan en zo ja dat we dan echt wel scherp mogen zijn en de trouwe supporters wel eens wat mochten voor schotelen. De spelers waren het daar over eens en zo was het plan dat BFC nog zijn ware identiteit zou gaan tonen.
BFC – Fortuna Wormerveer
Een pittige tegenstander dat wisten we van te voren. Beren waren het die ook nog eens in de hoogste klasse uit kwamen. Maar de analyse had geholpen. BFC had de tegenstander onder druk en Fortuna kon alleen gevaarlijk worden uit de counter. Helaas ging de bal er weer niet in. En bleef het weer 0-0. Niet verdiend maar ja het spelletje draait om het score. Wel een goede wedstrijd van het team we mochten trots zijn op hoe er gespeeld werd. Helaas toernooiwinst was zo goed als onmogelijk geworden of er moest een wonder gebeuren. Na een heerlijke lunch verdween Aaron van het toneel. Aaron ging naar Leusden om daar zelf te voetballen en dat bleek achteraf de ommekeer voor de E1.
BFC – Sporting Almere
De beer was los. Aaron die als keeper graag op de 0 speelt had dit wat te duidelijk gemaakt aan het team. Ook de aanvallers speelde op de nul terwijl het natuurlijk alleen om onze keeper zou moeten gaan. De heren durfde weer te scoren en het was 2 keer Timo die de eerste doelpunten van het toernooi wist te noteren. De score werd vergroot naar 4-0. Dit had Sporting Almere niet verwacht en ook wij zeker niet. Heb nog nooit iemand zo boos zien kijken als de trainer van Sporting Almere. BFC – Kerkdriel De laatste wedstrijd was tegen de ploeg die er het best voor stond. Maar ja wat hiervoor al werd geschreven de beer was los. BFC was verlost van het Aaron syndroom en ging op zoek naar doelpunten veel doelpunten. 5-0 stond er uiteindelijk op het scorebord. Was een show mannen. De E1 was zijn belofte nagekomen en we hadden de supporters nog getrakteerd op spektakel.
Toen begon het wachten omdat de organisatie moest rekenen. Dat wonderen bestaan bleek hier wel. De zuiderburen hadden zich verslikt in Sporting en JSV en door de 5-0 tegen Kerkdriel hadden wij ineens een beter doelsaldo als Kerkdriel wat betekende dat wij 1ste waren geworden. Niemand had dit meer verwacht na de valse/doelpuntloze start. De jongens werden van het veld geplukt en deze verrassing werd ze gemeld.
BFC – Jonathan (halve finale)
In de halve finale moesten we aantreden tegen Jonathan. Uitkomende in de hoogste poule met 4 jongens die naar FC Utrecht gaan. Na de laatste tactische punten doorgenomen te hebben gingen we aan de strijd aan. Met deze zeer sterke tegenstander. Het was BFC die snel omschakelde en uit een counter de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Met een vrije trap vanaf de middenlijn die ook nog eens in het doel terecht kwam zaten we ineens op rozen. 2-0. Jonathan kwam nog terug in de wedstrijd tot 2-1 maar mede door een fantastische redding van onze keeper wisten wij met 2-1 het eindsignaal te halen. De Finale was een feit sprookje bestaan dus echt. Maar een sprookje hoort natuurlijk ook een mooi einde te hebben.
BFC – AFC (finale)
Ondertussen had AFC zich via penalty’s in de finale gespeeld. Wat een affiche BFC – AFC als finale van dit toernooi met 24 deelnemers. Aaron werd nog even gebeld maar die geloofde het niet. En dat snappen we allemaal wel omdat hij met 2 punten en nul doelpunten voor weg ging. In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat we vooral moesten genieten. We hadden een super prestatie geleverd! AFC hadden we al 2 keer tegen gestreden en 2 keer een gelijkspel behaald. Nu moest het dan echt gebeuren tegen deze sterke tegenstander. In een wedstrijd die bol stond van de spanning was het voetbal niet hoogstaand. AFC was het eerste dicht bij een doelpunt maar schoot op de lat. Daarna was het Thomas die vanaf iets over de middenlijn de bal in de kruising schoot! 1-0 wat een vreugde. De supporters begonnen er achter te staan en hard te juichen. Dit gaf een extra  motovatie en BFC wist via een schitterende aanval en een hak bal van Quinten de 2-0 op het score bord te zetten. Wat een luxe. AFC speelde alles of niets en het was Eelco die vanuit een vrije trap zelfs de 3-0 op het score bord wist te zetten. Wat een stand nu kon het niet meer mis gaan!!! AFC deed nog wat terug en kwam op 3-1 maar daar was de eindstand meteen mee bepaald.

Een dolenthousiast BFC en supporters begonnen met feesten. Wat een sprookje de cup met de grote oren was binnen!!!!! Na het ontvangen van de beker en de dankwoordje van Justine begon het zingen en foto’s maken in de kantine.

Behalve de grote beker kregen wij ook een ticket voor een groot internationaal toernooi in Oldenzaal. Tegenstanders daar zijn o.a. FC Twente, AA Gent, Graafschap, NEC, Duisburg, Helmond Sport, Hamburger SV, Al. Bielefeld, 1 FC Koln, Volendam en nog andere profclubs.
WIJ ZIJN SUPER TROTS OP JULLIE!!!!!!! Op naar 11 mei!!!!