E1 wint na stroeve start ruim van DOVO

De tweede wedstrijd van de nieuwe poule stond op het programma. Meteen een topper. BFC mocht na 45 minuten rijden proberen  om  DOVO te verslaan. Bij DOVO aangekomen bleek dat we een lichtwedstrijd gingen spelen. Het was zo mistig dat de lampen aan waren gezet zodat we de wedstrijden zouden kunnen volgen. Nadat Aaron ons had gemeld bleek dat we op het hoofdveld mochten spelen en ook nog eens in de hoofdkleedkamers mochten zitten. Wat een schitterende kleedkamers en vooral het hoofdveld met een tribune maakte veel indruk op de spelers van BFC.

Na een goede voorbereiding konden we met de wedstrijd beginnen. Binnen een minuut kregen we al meteen een hele grote kans. Helaas stond het vizier nog niet op scherp en werd deze niet benut. Vanaf dat moment kregen we het lastig met DOVO. DOVO speelde anders dan dat wij normaal gewend zijn. Wij hadden problemen met hoe dit op te pakken, hierdoor hadden wij weinig grip op DOVO. Buiten het feit dat we niet helemaal wisten hoe we moesten staan als DOVO de bal had was DOVO ook gewoon scherper. Alle tweede ballen waren voor DOVO. Het was dan ook terecht dat DOVO op 1-0 kwam. We stonden weer niet goed opgesteld en DOVO maakte hier dankbaar gebruik van. Een achterstand was al weer even geleden een de vraag was hoe zou BFC hier mee om gaan. BFC ging er prima mee om want wist al snel weer terug te komen in de wedstrijd. BFC wist namelijk bij een van de weinige grote kansen het net te vinden en de 1-1 te scoren. Toch bleef DOVO de gevaarlijkste ploeg. DOVO scoorde dan ook de 2-1, of dat dacht iedereen. De scheidsrechter zag het anders en gebaarde de spelers dat er door gespeeld moest worden. Iedereen een beetje in de war maar het bleef dus 1-1. Even later was het dan toch raak. DOVO scoorde weer en deze werd wel geteld. Na het afgekeurde doelpunt was het wel zo eerlijk dat de 2-1 voor DOVO op het bord stond.  Het was te danken aan Mika, die eindelijk echt wat te doen kreeg, dat BFC niet op een grotere achterstand kwam. In de laatste secondes van de eerste helft was het BFC die nog wat terug deed. De 2-2 stond op het bord en was tevens de rust stand. Zo smaakte de spreekwoordelijke thee toch een stuk beter.

In de kleedkamer aangekomen probeerde de technische staf de spelers uit te leggen waarom we het zo moeilijk hadden. Alles had met posities te maken en als we wat feller zouden zijn dat we zeker niet hoeven te verliezen van DOVO ondanks dat we met een 2-2 ruststand niet mochten klagen. Iedereen had nu door hoe we moesten spelen en we gingen met volle moed naar het veld terug.

Vanaf het eerste moment in de tweede helft stond BFC een stuk beter en hadden ze de wedstrijd onder controle. Verdedigend stonden we een stuk beter en het middenveld was nu de baas over DOVO. Het was dan ook BFC die voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam, 2-3. Het beeld was weer zoals we de afgelopen weken gewend waren. BFC de baas op het veld en zo liepen we uit naar 2-4 en 2-5. Natuurlijk was DOVO soms nog steeds gevaarlijk want ze hadden een aantal handige voetballers. DOVO kwam nog even terug tot 3-5. BFC liet zich niet van de wijs brengen en wist de score op te voeren tot 3-6 en zelfs 3-7. De overwinning was een feit. Na een zware eerste helft hebben we laten zien dat we goed kunnen terug komen en dat we het als een team oppakken. Eindelijk was er ook weer eens een goede tweede helft. Een mooie uitslag tegen een sterke maar ook zeker een sportieve en leuk voetballende tegenstander.

Met 6 punten uit 2 wedstrijden blijven we bovenin meedraaien. We gaan er alles aan doen om zolang mogelijk mee te doen om de bovenste plaatsen. Volgende week de volgende horde. UVV komt bij ons op bezoek. We zullen weer hard en scherp moeten trainen om ook van deze tegenstander te kunnen winnen.

Tot volgende week op de Meerweg.