E1 verslaat koploper en pakt zelf de koppositie

Zoals al aangeven in het vorige verslag stond afgelopen zaterdag de kraker voor de E1 op het programma. Top voorbereid kwamen de mannen om 08:15 uur aan op de meerweg. Iedereen had goed getraind en natuurlijk lagen ze allemaal vroeg op bed.

Dat Buitenboys het duel ook uiterst serieus nam was al duidelijk bij het aankomen op de club. Buitenboys was al een tijdje aanwezig en waren ook snel op het veld te vinden voor de warming-up.

Na een geconcentreerde warming-up en een uitgebreide bespreking was het tijd om te beginnen met de wedstrijd. De spanning was duidelijk aanwezig bij het in grote getale opgekomen publiek, zowel bij de harde kern van de thuis ploeg als bij de harde kern van de tegenstander.

Direct na het fluitsignaal was het Buitenboys wat te aanval trok. Buitenboys had wat druk op BFC en het werd meteen duidelijk dat Buitenboys niet voor niets alles hadden gewonnen. BFC had het even moeilijk was aan het zoeken naar het eigen spel maar gaf weinig weg. Na een minuut op 5 a 10 had BFC een antwoord op het spel van Buitenboys. BFC begonnen de duels te winnen en creëerde werkelijk schitterende aanvallen. Vanaf dat moment liep alles goed en viel ook alles goed. BFC begon te scoren en te scoren. BFC wist tot de rust zelfs 6 maal te scoren. Niemand die dit had verwacht maar het zat ons eindelijk een keer mee. In de tussentijd had ook Buitenboys een doelpunt weten te maken maar dat deerde niemand. De ruststand was dan ook 6-1, wat een heerlijke 1ste helft.

De supporters van BFC werden vrolijker en de spanning werd minder deze wedstrijd mochten we niet meer weg geven. De coach van Buitenboys was minder vrolijk. (hij had nog nooit zo’n slecht Buitenboys gezien.) Met zijn gezicht op onweer dirigeerde hij de spelers naar de kleedkamer waar wij zoals gebruikelijk op het veld bleven staan. In de kleedkamer zal een donderspeech geklonken hebben. Wij probeerde de spelers te laten beseffen dat we sterk moesten beginnen om direct de laatste klap uit te kunnen delen.

Toen de spelers weer op het veld stonden begonnen we aan de 2de helft. Buitenboys begon weer scherp en probeerde er een wedstrijd van te maken. Toch wist BFC als eerst het net te vinden. Na deze 7-1 ging de E1 achterover leunen. BFC vond het wel goed geweest en deed er niet heel veel meer aan. Buitenboys kwam hierdoor stukje bij beetje dichter bij en wist de 7-2, 7-3 en zelfs 7-4 te scoren. In de tussentijd kreeg BFC nog wel wat kansjes maar wist deze niet meer te benutten. Waarom de mannen zoveel gas terug namen was ons een raadsel. Wij denken dat de mannen zich spaarden voor de wedstrijd van woensdag as. Woensdag as moeten de mannen aantreden tegen de ouders en wij denken dat ze uitgerust en zonder blessures aan de aftrap willen verschijnen. Andere kant werd er voor de ouders duidelijk dat er zeker wel wat te halen valt tegen het BFC van de 2de helft.

De overwinning was na het fluiten van de scheidsrechter natuurlijk een feit. BFC E1 staat boven aan met de kerst! Het blijft wel enorm spannend in de top van deze hoofdklasse. 3 ploegen hebben 12 punten waarvan wij het best doelsaldo hebben. Nog 2 wedstrijden na de winterstop. De eerste speelronde is meteen Super Zaterdag met de nummer 1 tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3. Dan wordt er direct meer duidelijk. Maar eerst genieten van de stand en de feestdagen.

stand 14-12

Namens de E1 iedereen prettige feestdagen!

3d22e4ec7e5c17dc1380ceecf8185234