E1: De kraker verdacht van matchfixing

Op een doodgewone woensdagavond om 19:00 uur stond een bijzondere wedstrijd gepland. Al weken werd over deze wedstrijd gesproken en vonden er trainingen achter gesloten deuren plaats.  Ineens waren er in Naarden en Bussum een heleboel extra mensen te vinden in hardloopkleding en in de sportscholen, heel opvallend.

Het waren de ouders van de E1 mannen die ineens sportief gedrag gingen vertonen. De ouders hadden namelijk het idee dat ze beter konden voetballen dan de mannen van de E1.
De wedstrijd kwam dichter en dichterbij en ineens begon de twijfel toe te slaan. Gaat het ons wel lukken nu de E1 bovenaan in de competitie staat. Het mailverkeer kwam op gang en diverse trainingskampen werden er georganiseerd.

Gister was het dan zo ver. De ouders en spelers kwamen aan op sportpark de meerweg. Het was zwart tegen wit, de toekomst tegen de vergaande glorie, de afgetrainde lichamen tegen de “afgetrainde” lichamen. Meteen was er geen contact meer, de oorlog was verklaard. Spanning steeg en het publiek ging er eens goed voor zitten.

Vanaf het fluitsignaal werd meteen het verschil in speelstijl duidelijk. De E1 was goed georganiseerd en probeerde te voetballen. De ouders liepen over en nergens en probeerde zo de E1 mannen uit hun spel te halen. De mannen van de E1 lieten de bal gaan en de ouders waren meer van het fysieke voetbal.
De wedstrijd werd een doelpuntrijk festijn. Beide ploegen kregen kansen en wisten ook diverse kansen om te zetten tot doelpunten. Over de wedstrijd zelf zullen we verder niet te veel details verklappen maar 1 ding willen we toch wel kwijt. De E1 stond met nog 1 minuut te gaan nog 5-3 voor. In de laatste minuut werd de 5-4 gescoord. Niets aan het handje de overwinning moet binnen zijn, dacht de begeleiding. Ineens waren er een aantal ouders die heel aardig tegen de scheidsrechter gingen doen en ook de spelers werden af en toe heel aardig toegesproken. In deze tijden van matchfixing riep dit toch wel wat vraagtekens op. De wedstrijd duurde en duurde maar en ineens vonden de raarste capriolen plaats op het veld. Van 5-4 werd het 5-5. Niets aan de hand ondanks dat er toch wel een vreemd luchtje aan dit doelpunt zat.  Het was tijd en een gelijkspel tegen deze zware tegenstander was ook een prima resultaat voor de mannen van de E1.

Nog eens werd de scheidsrechter opgezocht en weer verscheen er iets in de hand van de scheidsrechter waarvan wij nog niet weten wat het was. Het gevolg hiervan was nog meer extra tijd. En ja in de extra tijd mochten de ouders ineens de 6-5 scoren. Ook aan dit doelpunt zat een vies luchtje en wij verwachten dat er een aantal spelers ineens meer zakgeld hebben. Jullie raden het al direct na het doelpunt was het afgelopen.

Wij gaan dit natuurlijk nader onderzoeken en protest indien bij de organisatie. Wij willen dat deze wedstrijd in de zomerperiode nogmaals wordt overgespeeld en dat deze wedstrijd ongeldig wordt verklaard. Wordt vervolgd.

2 ouders vielen ons in de wedstrijd extra op. Esther en Francis als moeders hielden zich prima staande tussen al die mannen, onze complimenten.

DSC_0762

Na de wedstrijd was natuurlijk nog de derde helft. Voor de derde helft willen wij Willem en Maureen hartelijk danken die heerlijke appelflappen, kransjes, oliebollen etc etc hadden geregeld! Super bedankt. De helft heeft langer geduurd dan de hele wedstrijd en was een super gezellige afsluiter van 2013!

DSC_0766

Op naar 2014 met misschien wel iets heel moois al meteen in het begin.

Iedereen prettige feestdagen en een sportief en gezond 2014!

De begeleiding BFC E1