Duur puntverlies voor O11-1

Zeeburgia O11-1 – BFC O11-1: 4-2 (dptn: Milan & Imran)

Selectie: Marc, Timothy, Maxim, Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, en Safouane.

Zaterdag, wedstrijddag. Na de met 1-0 verloren wedstrijd van vorige week tegen en bij AFC staat er vandaag opnieuw een kraker op het programma: Zeeburgia uit. De nummer twee van de eerste fase dus een sterke tegenstander. Al heeft het het na de winterstop wat zwaarder. BFC zal moeten winnen, of in ieder geval gelijkspelen, om de tegenstander voor te blijven en de aansluiting met de bovenste ploegen niet te verliezen.

Het is een schitterende dag. De zon straalt maar de lucht is ijl en fris. Ideale omstandigheden voor een mooi voetbalpotje. In de selectie ontbreekt nog steeds de geblesseerde Sophie.

Om 10:00 uur blaast de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd. De ploegen blijken aan elkaar gewaagd maar spelen een totaal ander spelletje. BFC probeert verzorgd op te bouwen en het door Awi gepredikte combinatievoetbal te spelen. Zeeburgia speelt fysiek en met veel lange ballen wordt getracht de razend snelle en behendige voorwaartsen te bereiken. Al in de tweede minuut heeft BFC een grote kans om op voorsprong te komen maar de inzet gaat helaas en maar net voorlangs. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht als Zeeburgia in de 9e minuut zomaar uit een rebound van een vrije trap weet te scoren: 0-1. Een onnodige en ongelukkige tegentreffer en opnieuw een vroege achterstand. Maar de blauwhemden hebben dit seizoen al vaker achter gestaan en laten zich niet zomaar kisten. De passing wordt wat zorgvuldiger en BFC is in deze fase duidelijk de dominante partij. Vlak voor rust zien we een schitterende combinatie aan de rechterkant: Marc weet de ingezakte Nassir te bereiken en de bal gaat via Vincent naar de opgestoomde Imran. Die speelt zichzelf schitterend vrij en zijn afgemeten voorzet wordt door de snelle Milan binnen getikt. Een  prachtige treffer middels het voetbal dat BFC nastreeft: 1-1. Vlak daarna is er nog een grote kans voor Toine en zijn inzet wordt maar ternauwernood gekeerd.

En dus gaan we met een gelijke stand de rust in. Maar de eerste helft heeft aangetoond dat we wel degelijke een goede kans op een overwinning maken.

In de tweede helft gaat het echter en helaas al vroeg mis. Al in de tweede minuut stuitert een wilde lange bal ongelukkig over de Bussumse verdediging en de withemden weten daar dankbaar van te profiteren: 1-2. Opnieuw een onfortuinlijke tegentreffer. Wat maken we het onszelf toch vaak onnodig moeilijk….. BFC moet dan opnieuw aanzetten om de achterstand om te buigen. Zeeburgia beperkt zich tot de counter en doet dat vrij succesvol want het weet in de 11e minuut opnieuw te scoren: 1-3. Maar BFC geeft zich nog steeds niet gewonnen en blijft op zoek naar de aansluitingstreffer. Uit de rebound van een vrije trap van Max weet Imran de 2-3 aan te tekenen. Met nog 15 minuten op de klok is er nog van alles mogelijk. Sterker nog, BFC krijgt een geweldige kans maar de inzet raakt slechts de lat en de bal stuit net voor de lijn het veld weer in. Maar daarna lukt het niet meer. Zeeburgia houdt de linies goed gesloten en weet het spel succesvol te vertragen en ontregelen. BFC dringt nog wel aan maar de overtuiging ontbreekt. Zeeburgia komt er nog wel een aantal keer gevaarlijk uit en Marc weet in eerste instantie erger te voorkomen. Maar in de laatste minuut brengt de thuisclub de genadeklap toe als het opnieuw weet te scoren: 4-2.

Na afloop zijn de druiven zuur. Weliswaar was het spel een stuk beter dan vorige week tegen AFC, nog steeds was het onrustig en de passing onzorgvuldig. En werden tenminste 2 doelpunten (te) makkelijk weggegeven. Door het verlies zakt BFC naar de 8e plaats met 5 punten achterstand op de nummers 2 t/m 4, van wie het recentelijk allemaal wisten te winnen. En dat is behoorlijk zonde.

Aanstaande zaterdag wacht het bekertreffen met Buitenveldert. En op zondag een JOER toernooi met een aantal (internationale) BVO’s. Dus opnieuw voldoende voetbalplezier!

Meemaken en er bij zijn!