Duitsland wordt geen wereldkampioen!

Duitsland F1

Als geweldige opwarmer voor het naderende WK bezochten vier F-teams van BFC het Jeugd WK in Nieuwegein. De leegte op de BFC parkeerplaats om 07:00 uur stond in schril contrast met de uitpuilende mensenmassa tijdens de openingsceremonie, krap een uurtje later. Onder toeziend oog van de stuiterende deelnemers werd er ter plekke geloot met koude en warme balletjes. Elk team kroop voor deze ene dag letterlijk en figuurlijk in de shirts van echte WK deelnemers. De F2 ging ineens als Team USA door het leven, F3 werd direct gebombardeerd als topfavoriet met hun Spaanse outfit en de F4 kroop stoïcijns in de zwarte tenues van Rusland. Voor de F1 geen Oranje of Azzurri; ze werden Duitsers (of all countries….)

Die Mannschaft vernederde Portugal, Uruguay en Griekenland (in het echt Sportlust, Geinoord en Koninklijke HFC) in de groepsfase met eenvoudige zeges. In de kwartfinale werd echter ‘op z’n Duits’ verloren van de Argentijnen (Buiksloot F1). Een 0-1 achterstand werd weliswaar omgebogen in een 2-1 voorsprong, maar twee wonderschone Messiaanse kanonskogels dompelden onze Duitse helden in diepe rouw. De nare bijsmaak van de uitschakeling werd enigszins weggespoeld in de resterende wedstrijden. Andere Zuid-Amerikaanse grootheden als Uruguay (Geinoord) en Brazilië (Buiksloot F2) werden kinderlijk eenvoudig weggespeeld waardoor uiteindelijk een respectabele 5e plaats kon worden genoteerd. Ook de andere BFC-teams maakten naam en faam. De Amerikanen (F2) werden slachtoffer van een arbitrale blunders, waardoor ze onterecht een kwartfinaleplaats misliepen. Rusland (F4) lootte ongunstig, maar wist het toernooiwinnaar Kroatie (FC Driebergen) bijzonder lastig te maken (uitslag 0-1). De F3 maakte als Spaanse furie weer furore door onder andere via twee gewonnen strafschoppenseries de finale te bereiken, waarin de pijp echter helemaal leeg was (0-4).

De strak georganiseerde toernooiopzet, de fraaie sportvelden en het zonnige klimaat waren niet de enige positieve invloeden van deze mooie dag. Met 21 doelpunten was de F1 het meest productief van alle teams. Alle veldspelers wisten het net bovendien één of meerdere keren te vinden. En last but not least: David Fransen (uit de F10!) werd definitief ontdekt. Amper twee maanden geleden kreeg hij te horen dat hij met de F-selectie mocht meetrainen. Als beloning voor zijn motivatie, leergierigheid en natuurlijke talent werd hij met open armen opgenomen in de kampioensploeg van de F1. Met zes puike optredens en vier fraaie doelpunten speelde hij de eerste scènes zijn jongensdroom, die ongetwijfeld dit seizoen nog een happy end gaat krijgen, hulde hoor!

Wedstrijden:
BFC F1 – Sportlust’46 F1                  2-0          doelpunten: Tim, Elio
BFC F1 – Geinoord F1                      5-2          doelpunten: Elio (2), Sebastiaan, Thijs, David
BFC F1 – Koninklijke HFC F5             2-0          doelpunten: Elio, David
BFC F1 – Buiksloot F1                      2-3          doelpunten: Sebastiaan, Elio
BFC F1 – Geinoord F1                      3-2          doelpunten: Joris (2), Tim
BFC F1 – Buiksloot F2                      7-0          doelpunten: Tim (2), David (2), Darcy (2), Milan

Volgende week wederom een druk programma. Naast de midweekse selectietraining, waarin onze helden een felbegeerd kleedkamerstoeltje voor volgend seizoen proberen te bemachtigen volgt op donderdag een fraai Super-F toernooi in Lelystad en op zaterdag het thuistoernooi…… Genoeg voetbalplezier dus nog op het programma.