Doelman Ording redt punt voor BFC 1

De Meer 1 – BFC 1 (0-0) 0-0

Gele kaart: Nasserdin Azzouzi

BFC1_Desmond OrdingIn de eerste uitwedstrijd van de competitie is het BFC 1 niet gelukt om de volle winst te behalen. Het was vooral te danken aan de uitblinkende doelman Desmond Ording dat de BFC heren nog een punt over hielden aan de tweede competitiewedstrijd.

De wedstrijd in Amsterdam, tegen het gepromoveerde de Meer, was in de eerste helft van beide kanten vooral slordig. De goede wil en strijdlust was aan twee kanten zeker aanwezig maar voetballend viel er weinig te genieten. Veel balverlies over en weer zorgden er voor dat er in de eerste 45 minuten weinig kansen te noteren vielen. In de 17de minuut leek BFC met een snelle uitbraak de score te gaan openen maar helaas werd deze mogelijkheid knullig om zeep geholpen. Ook de gastheren uit Amsterdam wisten aanvallend maar één keer echt gevaarlijk te worden maar vonden de BFC doelman op hun weg. Een 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg gezien het vertoonde spel.

Tweede helft

De tweede helft startte BFC de eerste 10 minuten voortvarend. De tegenstander werd onder druk gezet en de Bussummers werden dan ook dreigender voor het doel van de Meer zonder echt grote kansen te creëren. Na deze periode was het juist de Meer wat aanvallend de touwtjes in handen nam. De gastheren kregen in een tijdsbestek van 15 minuten vijf opgelegde kansen om de score te openen maar vonden constant doelman Desmond Ording op hun weg. De Bussumse goalie zag meerdere malen een tegenstander alleen op zich af komen maar telkens wist hij met uitstekende reddingen zijn doel schoon te houden. In de 73ste minuut kreeg BFC een grote kans maar helaas had Ahmed al Khanim het versier niet op scherp staan. Hard werkend gingen beide ploegen nog op jacht naar de winnende treffer maar succes leverde dit de beide teams niet op. Na 90 minuten stond daardoor de beginstand nog op het scorebord. Ondanks dat de Bussumse formatie nog niet voetballend de juiste schwung gevonden lijkt te hebben heeft het in ieder geval wel een goede teamgeest wat deze zondagmiddag dus één punt opleverde.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen VEP uit Woerden op het programma. Aanvang 14.00 uur.

BFC 1_teamfoto 2014-2015_c