Derby met 2 gezichten

BFC JO10-2 – NVC JO10-1  6-5  (4-0)

Safouane 2x, Sophie 2x, Kai, Sam

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een leuke wedstrijd van te maken. Een waterig zonnetje dat gedurende de wedstrijd steeds meer kracht kreeg, talloze toeschouwers en onze doorgaans sportieve buren uit Naarden. En niet te vergeten de spelers van JO10-2 zelf die vandaag weer wilden laten zien waarom zij de hele week hard trainen.

De 1e helft hebben zij dit zeker laten zien! Kort en fel verdedigen, weergaloze aanvallen met schitterende doelpunten, over het hele veld heen “driehoekjes”. Kortom het kon niet op en de 4-0 ruststand was misschien wel aan de magere kant. Dit beloofde nog wat voor de 2e helft. In de rust werd de jongens op het hart gedrukt te blijven voetballen en niet in de valkuil te trappen waar deze jongens al eerder in waren getrapt. Namelijk het voetballen vergeten en allemaal willen scoren.

Dubbeltje op zijn kant

De 2e helft begon voortvarend en binnen 2 minuten lag de bal weer in het netje aan NVC-zijde. Blijkbaar was dit het sein voor de BFC-ers om voor eigen succes te gaan en voor de NVC-ers om uit een ander vaatje te tappen. BFC ging steeds meer lopen met de bal en liet achterin heel veel ruimte. NVC maakte hier handig gebruik van en zette met lange ballen meermalen spelers vrij voor de keeper. Dat zij ook kunnen scoren bewezen ze wel. Van 5-0 voor stond het binnen 20 minuten 5-5. Je kan er allerlei voetbalwijsheden op los laten maar uiteindelijk was het een dubbeltje op zijn kant. BFC maakte vlak voor het eindsignaal toch nog een goal en won met 6-5. Komende week zal er vast wel iets aan “omschakeling”op de training gedaan worden ;-). Doel van deze fase is om kampioen te worden en te promoveren naar een hogere poel en dan zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. Komende zaterdag staat om 09.30 de wedstrijd tegen Sporting Almere JO10-1 gepland. Sporting doet ook nog mee om de bovenste plaatsen dus spanning gegarandeerd. U bent van harte uitgenodigd!

PdV