De kop is er af voor JO13-1 2007

BFC JO13-1 2007- Racing Club Leiderdorp (RCL) JO13-1 2007: 10-1

Selectie: Marc, Vincent, Auke, Finn, Mika, Sophie, Jasper, Safouane, Sam, Milan, Kenzo, Quinten, Sam, Efe

Sportpark Meerweg ligt er mooi bij op deze vroege zaterdagochtend. Een waterig zonnetje. Bovenal overheerst het goede gevoel, dat we weer gaan beginnen. Ook de velden wachten daarop. Eindelijk. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een oefenwedstrijd. Op groot veld, 11 tegen 11.

Imran, Nassir en Timothy ontbreken nog vanwege trainingsstage in het buitenland. Zij sluiten later deze week weer aan. Timothy heeft zijn eerste trainingsmomenten met het team al wel gehad, maar mist deze oefenwedstrijd nog.

Gelukkig mogen we beschikken over drie sterke krachten uit de JO 12-1. Quiten Donokarijo, Sam Franssen en Efe Obektas. Goed dat jullie er waren. Dank.

Harold geeft niet veel opdrachten aan de spelers mee. Ze moeten vandaag vooral “gaan doen”. Tijdens de trainingen van de afgelopen anderhalve week is er al voldoende nagedacht. Harold vraagt voornamelijk om het veld verdedigend klein te maken en aanvallend groot. De opstelling wordt gegeven en we gaan het veld op.

Al snel blijkt BFC te sterk te zijn voor dit team van RCL. Na een minuut of 5 al scoort Kenzo de 1-0 op aangeven van Safouane, die goed vanuit het middenveld met de bal was opgekomen. Een snelle tweede goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel, dat is nieuw en dus nog even wennen, maar in de 14e minuut scoort Milan dan toch op aangeven van Kenzo de 2-0.

Er wordt sterk tussen de linies gespeeld en de ruimtes worden goed benut. Het is alsof we al jaren zo spelen. Een mooi voorbeeld is de wijze waarop Vincent van achteruit opkomt en met een splijtende pass Safouane in de gelegenheid stelt om de 3-0 aan te tekenen.

Het middenveld met Sophie, Jasper en Safouane maakt een sterke indruk. Mika leidt de achterhoede soeverein, met ondersteuning van Finn, Vincent en Auke en in de tweede helft Quinten voor Vincent. Marc doet als sluitpost mee in de opbouw. Hij zal deze wedstrijd niet echt op de proef gesteld worden. De voorhoede met Efe, Milan, Kenzo, Sam en Sam krijgt voldoende gelegenheid zich te onderscheiden in deze wedstrijd.

Als een afgeslagen corner door Efe weer de zestienmeter wordt ingebracht, heeft Jasper de 4-0 voor het intikken.

Ook de 5-0 volgt uit een corner, Safouane mag de bal een laatste tikje geven.

We gaan met 6-0, doelpunt Jasper op aangeven Safouane, de kleedkamer in.

Met de beide Sams en Quinten beginnen we de tweede helft. Vincent, Milan en Efe nemen plaats op de bank. RCL heeft de tactiek wat aangepast, maar dat verhindert BFC niet om alweer snel de score uit te breiden. Nadat de doorgebroken Kenzo door RCL ten val wordt gebracht in het strafschopgebied was er geen VAR nodig om de goed fluitende Roderick (dank!) resoluut naar de penaltystip te doen wijzen. Kenzo besluit de penalty zelf te nemen en te benutten. 7-0.

De achtste van BFC volgt na een mooie voorzet van Auke, die goed opendraait, op Kenzo, die vervolgens op snelheid de achterlijn haalt, voorzet op Sam F. die met die voorzet raad weet en de touwen vindt.

RCL mag nog wat terugdoen, maar na de 8-1, bouwt BFC met een fraai afstandsschot van Mika en een laatste goal van de inmiddels weer ingevallen Milan, de stand uit tot 10-1. De eindstand.

We gaan tevreden douchen en vanwege de dubbele cijfers wordt een frietje in het vooruitzicht gesteld. De gezonde kantine van BFC laat dat deze zaterdag echter niet toe. Kans verkeken. Helaas. Het is wachten op een volgende wedstrijd met dubbele cijfers.

Zaterdag 1 september as spelen we voor de beker tegen NVC. Thuis op BFC.

Zoals altijd: Meemaken en erbij zijn.

DS