De JO12/2 so far

 

De JO12/2, het tweede Hoofdklasse-team van BFC JO12, is ondertussen ook al weer een tijdje bezig met het seizoen.

Na een 13-tal wedstrijden tijd voor een korte terug- en vooruitblik:

Beker: rommelig verlies tegen SDO en een gelijkspel tegen Zuidoost United.

Competitie: 9 uit 5, met 3 mooie overwinningen op Pancratius (4-0), Diemen (3-0) en AGB (4-2), een onnodige 3-4 nederlaag tegen DWS en afgelopen zaterdag een wat slordig 3-1 verlies tegen AS’80.

En dan de oefenreeks. Op 1 of andere manier laten de spelers daar zien waartoe ze werkelijk in staat zijn, in deze reeks werden namelijk onder meer Houten (Hoofdklasse 2, 3-1) en Weesp (Hoofdklasse 3, 4-1) overklast en werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria (Hoofdklasse 2). Ook Hooglanderveen en Zuidvogels werden verslagen, alleen VVIJ (Hoofdklasse 2) wist in de slotseconde met 1-0 te winnen.

Aan welke woorden denk ik als belangstellend volger? Aan ‘progressie’, ‘inzet’ en ‘scherpte’. Er is overduidelijk progressie zichtbaar, maar alleen als er continu scherpte is in de wedstrijden. En de scherpte is onlosmakelijk verbonden aan de inzet van alle 15 spelers. Als die 2 punten – scherpte en inzet – in orde zijn hebben ze niets te vrezen van hun tegenstanders, de resultaten bewijzen dit. Maar als de felheid ook maar ietsje minder is, dan roepen ze problemen over zich af. Als het team zich hierin verbetert gaan ze nog mooie – selectiestatuswaardige – tijden tegemoet, daar ben ik van overtuigd.

Zaterdag om 8.30 de derby tegen NVC!

BD