De herfstvakantie van BFC JO11-1

awi3
De herfstvakantie staat bij de eerste selectieteams meestal in teken van mooie toernooien. Met je team een hele dag optrekken om er een leuke voetbaldag van te maken. Voor BFC JO11 was dit een ongebruikelijke week. Er werd door vele toernooien en andere activiteiten niet getraind. Het programma van de herfstvakantie was door vele uitnodigingen voor toernooien bomvol gepland.

Maandag 17 oktober werd er gevoetbald in het stadion van FC Volendam. Al vroeg in het seizoen werden wij uitgenodigd voor de Deen-cup. Tijdens dit toernooi werd er 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Dus 5 wissels, wat geen kwaad kon gezien het programma deze week. De winnaars van de halve finales spelen de finale half december als voorwedstrijd van FC Volendam – Oss

awi5awi4
Uitslagen Poulefase:
BFC 4-0 Hugo Boys
BFC 2-0 VVOG
BFC 6-0 RKEDO
Halve finale:
BFC 6-0 Forza Almere

De finale is door deze mooie prestatie gehaald en zal gespeeld worden tegen RKAVIC / Wooter Academy als voorwedstrijd van bovenstaande Jupiler League wedstrijd.

——-

Donderdag 20 oktober speelden we het 6v6 Twin-Games Toernooi bij AFC’34. Twin-Games = 2 teams van BFC tegelijk tegen 2 teams van een andere vereniging. De doelpunten van beide teams worden bij elkaar opgeteld om zo tot een totaaluitslag te komen. Wij speelden de 6 tegen 6 variant, dat betekende dat de grootte van het speelveld iets kleiner dan een kwart van een heel voetbalveld is. Doordat wij met 2 teams tegelijk zouden spelen besloot de staf enkele spelers uit de JO11-2 en JO11-3 toe te voegen aan het team.

Uitslagen Poulefase:
BFC 14-3 DEM
BFC 32-2 Reiger Boys
BFC 17-0 OSV (OSV kwam maar met 1 team, waardoor we helaas minder lang speelden)

Halve finale: BFC 27-2 Hollandia
Finale: BFC 11-6 AFC34

Met een totaal van meer dan 100 doelpunten voor en 13 doelpunten tegen werd BFC terecht winnaar van dit toernooi. Met de complimenten van de organiserende club konden wij het feestje gaan vieren in de kleedkamer.

—–

Zaterdag 22 oktober stond er een bekerwedstrijd tegen onze buren SDO op het programma. Dit was een reguliere 9 tegen 9 wedstrijd en werd na 1-1 ruststand met 1-8 ruim gewonnen door BFC. Voor de rust wisten de leuke en sportieve spelers van SDO het goed dicht te houden door heel compact te staan. Door een niet goed ingeschat dwarrelschot kwam SDO zelfs op een 1-0 voorsprong. In de rust wisten de jongens zelf wat er beter kon en voerden dit na de pauze super goed uit. De bal ging op tempo van links naar rechts, er waren veel mooie acties en passes achter elkaar nodig om de zeer defensieve tactiek van SDO open te breken. De 7 doelpunten in de 2e helft waren bijna allemaal even mooi, maar de mooiste teamdoelpunten werden gemaakt toen wij de keeper even wisselden voor een veldspeler om zo nog eerder een overtal te creëren. Super mooi jullie rust aan de bal en het inschatten van wanneer het tempo hoog moet en wanneer er even gas terug moet.

Na deze wedstrijd mochten 4 van onze spelers invallen bij de JO12-1 en speelden daarmee hun eerste 11 tegen 11 wedstrijd. De jongens hebben super goed gespeeld, zowel technisch als tactisch te laten zien dat zij vrij volwassen kunnen voetballen!

——

awi2
Op zondag 23 oktober het toetje; JOER International 8 tegen 8 op een iets smaller dan half veld in Enschede bij Vogido, in de Poule kwamen wij met Schalke04 (Duitse bvo), Willem II (nummer 1 bvo competitie zuid) en Zeeburgia geen onbekende namen tegen.

Na een prima poulefase waar strijd werd afgewisseld met mooi voetbal, werden we 2e en mochten wij naar de kwartfinale waar wij een favoriet voor de eindzege FC Köln tegen kwamen. Helaas werd deze wedstrijd verloren met 2-0 waardoor BFC zou moeten gaan spelen voor plek 5 t/m 8. Beide deze wedstrijden werden winnend afgesloten waardoor het resultaat de 5e plek, een mooie prestatie van onze jongens was. De klassieker Feyenoord – Ajax werd tussen de wedstrijden door via livestream in de kleedkamer bekeken.

awi1
Poulefase
BFC 2-0 Willem II
BFC 0-0 Schalke’04
BFC 0-0 Zeeburgia
Kwartfinale
BFC 0-2 FC Köln
Om plaats 5 t/m 8
BFC 3-1 Prestige FA
Om plaats 5 en 6
BFC 0-0 Rot Weiss Essen (BFC w.n.s.)

Op deze mooie dag sloot BFC af als beste amateurclub en kwamen de complimenten van alle kanten. De uitnodiging van PSV om een oefenpotje bij hen te spelen staat in de planning.

Eindstand:
1. Schalke’04
2. FC Köln
3. PSV
4. MSV Duisburg
5. BFC Bussum
6. Rot Weiss Essen
7. De Graafschap / Team 1
8. Prestige Football Academy / Team 2
9. De Graafschap / Team 2
10. Zeeburgia
11. De Foresters
12. Prestige Football Academy / Team 1
13. Willem II / Team 1
14. Willem II / Team 2
15. FC Emmen
16. RKSV Vogido
 

AM