De BFC–derby J010-3 – J010-4: 4-2

Na een veel te lange winterstop, een afgelaste oefenpot tegen Hooglanderveen en als klap op de vuurpijl een afgelaste woensdagmiddagtraining, was de spanning gisteravond al te snijden “het zal toch wel doorgaan?” … gespannen werd om 08:15 de telefoon geopend, er zal toch niets in de app staan? “Nee”,  voetbal.nl dan? Nee ook niet. Op de BFC site dan? Ook niks! YES! We mogen weer!

En wat voor een wedstrijd! Een echte club-derby. Vandaag stond BFC 010-3 tegen BFC 010-4 op het programma, respectievelijk de nr. 1 tegen de nr. 2 dus ook de koppositie stond op het spel. De jongens van beide teams kennen elkaar goed, dus hoe zouden ze hier mee omgaan? Zouden ze er hard in gaan? Of toch gemoedelijk?

Al vanaf het begin was het duidelijk, beide teams waren gedreven de winst te pakken.  Want zeg nou zelf, je kunt niet verliezen van een team lager en het team lager wil toch altijd laten zien dat ze toch echt beter zijn. Kortom, het beloofde een mooie pot te worden. Door de afwezige Jake, die helaas ziek was, werd ons geheime wapen Thijmen ingezet en vervulde hij fantastisch de keeperspositie. Maar dan nu de wedstrijd want de uitslag van 4-2 oogt eigenlijk spannender dan dat het was.

De eerste kans van de wedstrijd was voor 010-3, een hard schot van Lars belande op de paal, een paar minuten later opent Tijl met een strakke pass links op Pepijn die de bal in de rechterhoek probeert te krullen, echter de keeper pakte hem fantastisch. En dit was niet de enige puike redding van de 010-4 keeper. Hij stond daar als een huis. Kans op kans voor onze jongens, maar hij ging er niet in tot de 17e minuut. Na een forse tackle op Mads pal voor de keeper besluit de scheids een penalty te geven, Mads schiet beheerst binnen; 1-0.  Daarna volgen er nog veel kansen maar onze jongens zijn toch iets te nonchalant, kansen worden niet benut, doelpogingen van om en om Tijl, Zeyd, Mads en Pepijn, en zelfs een kopbal van Bram, niks ging er in tot net voor rust er een mooie aanval volgt over meerdere schijven die Lars mooi kan binnen tikken. De boodschap in de rust is duidelijk, kansen benutten! De verdediging stond als een huis, Bram, Teun, Tijl en Elias geven in de eerste helft geen kansen weg, ze komen iedere keer goed voor hun man en bouwen goed op. Er wordt hard gewerkt en al op de middenlijn worden de aanvallen van de 010-4 gestopt.

Begin 2e helft hetzelfde scenario, druk vanuit de 010-3 naar voren, gelukkig worden snel 2 kansen benut door Mads en Tijl en staat het 4-0. De wedstrijd lijkt gespeeld maar niets is wat het lijkt. Want wat gebeurde er toch in die laatste 10 minuten? Van een sterk veldoverwicht naar …. Ouders langs de lijn keken elkaar vragend aan. “wat gebeurt hier”?  Onze jongens waren het even kwijt, positiewisselingen bij de tegenstander en goed counterwerk zorgden voor de 4-1 en even later zelfs de 4-2. Kortom de coach had na de wedstrijd een wijze les voor de jongens: ‘Je hebt nooit gewonnen tot het laatste fluitsignaal. Je moet altijd blijven voetballen en nog belangrijker de wedstrijd afmaken’. Het klinkt zo simpel …. De jongens knikten dan ook bevestigend en kozen Elias, die zo mooi in dienst van het team had gespeeld, tot Man Of The Match.  BFC 010-3 blijft in deze poule ongeslagen en dus met 15 punten uit 5 wedstrijden stevig op de koppositie, weer een mooie prestatie!

Verslag van onze trouwe, fanatieke fan met heel veel voetbalkennis: Wendy!