De bal weer aan het rollen. De netten weer aan het bollen.

Op veel voetbalvelden in Nederland is afgelopen zaterdag het voetbalseizoen 2018|2019 weer gestart met het spelen van bekerwedstrijden. Nog niet voor BFC JO14-1. Door uitgelopen bouwwerkzaamheden bij de tegenstander werd het officiële openingsbal vooralsnog uitgesteld. Maar natuurlijk werd een alternatief gevonden, gevolgd door een traditionele boot- slash bananentocht op de Noorderplassen bij Huize Wijnschenk. Een mooie afsluiting en bekroning van zowel de prachtige zomervakantie(s) als de seizoensvoorbereiding. Lekker synchroon.

Het is al bijna drie weken geleden dat de boys van 12/13 jaar de zongedroogde kunstgrassprieten in Bussum voor het eerst weer kietelden. Het deed het ingedutte groene gras direct weer stijf staan. De parelwitte stranden nabij Spaans Baskenland, aardse be(le)vingen op Bali, Franse boulevardpers en ook Italiaanse piazza’s ten spijt, dat Gooische matras voelt toch het lekkerst. De romantiek op de velden is weer helemaal terug.

Als voorbeeldig sterrenensemble kon trainer Joshua al snel beschikken over een complete selectie die bovendien zonder pijntjes en blessures het zomerreces had doorstaan. Gedoseerd gegroeid. De neusjes stonden al snel dezelfde kant op en de overtollige vakantiekilo’s werden in kort tijdsbestek kwijtgeraakt. Drie oefenwedstrijden speelden onze oogappels. Doelpuntrijk allemaal. Volle weerstand tegen een bvo (profclub) werd afgewisseld met de kennismaking van regionaal verzet dat weliswaar 1 tot 2 jaar ouder was. Dat laatste vooral in het teken van de naderende bekerwedstrijden waarin locals als Laren, NVC en Zuidvogels kennis mogen maken met hun buurtgenoten. Dat zal een feestje worden ….

Wedstrijden:

Zaterdag 25 augustus: BFC JO14-1 – FC Volendam JO14                          1-5
doelpunt: Sem
assist: Justen

Maandag 27 augustus: BFC JO14-1 – SV ’s Graveland JO15-1                 13-0
doelpunten: Daniël (3), Tiago (3), Alex (2), Elio (2), Sem (2), Justen
assists: Sem (3), Justen, Alex, Tim, Tiago, Matthijs, Stijn, Daniël

Zaterdag 1 september: BFC JO14-1 – BVV’31 JO15-1                                 12-1
doelpunten: Sem (4), Tim (3), Tiago (3), Justen, Daniël
assists: Stijn (2), Tim (2), Sem, Tiago

BFC JO14-1 lijkt klaar voor de start en is erg benieuwd naar wat komend seizoen gaat brengen. De komende (twee) weken staan in het teken van het bekertoernooi met regionale derby’s die vooral op de schoolpleinen en winkelstraten zullen leven. Daarna barst het circus pas echt los. In competitieverband is BFC namelijk bevoorrecht om deel te mogen deelnemen aan de landelijke Topklasse waar clubs uit Vlissingen tot Groningen aan de andere zijde van de middenlijn zullen staan. Dat wordt kilometers vreten, maar ook veel voetbalexcursies beleven en op het hoogste niveau doorontwikkelen. Iedereen heeft er zin in en lijkt er klaar voor. Tijd voor een korte introductie.

Zoals vaker had de selectie te kampen met de naweeën van vertrekkende spelers. De prestaties van vorig jaar waren voor externe scouts voldoende aanleiding om onze kweekvijver leeg te plukken. Vier spelers hapten toe en zullen komend seizoen zijn te bewonderen in shirts van Ajax (Olaf, Alexander), FC Utrecht (Sidney) en Vitesse (Mees). We zullen hen volgen en mogelijk nog een keer treffen. Of “we” er echt minder door zijn geworden? Dat zal de tijd leren, maar om Theo Reitsma maar eens te quoten: “Dit is een goed stel hoor”.

Volgende week zaterdag 8 september volgt de eerste officiële aftrap tegen Laren’99 JO14-1.
Aanvang 12:15 uur op het hoofdveld van ons eigen Sportpark Meerweg. Kom dat zien!