D2 verspeelt punt in slotfase

De D2 heeft afgelopen zaterdag laten zien dat het een team is wat groeit, maar verloor wel van Wasmeer D1. Op de Meerweg werd het vier minuten voor tijd 0-1.
In de vorige seizoenshelft werd ook al twee keer verloren van de Hilversummers, het werd toen 3-0 en 3-1, in de competitie en de beker. Een scorebordjournalist zou dan zeggen dat het team is gegroeid, een trainer kijkt altijd naar het wedstrijdbeeld en de onderlinge verhoudingen. En zoals de D2 zaterdag speelde tegen de nummer drie uit de competitie, kun je eigenlijk wel dezelfde conclusie trekken: het team had zeker een gelijkspel verdiend.
Want vooral de eerste helft was de D2 veel gevaarlijker dan Wasmeer, dat overigens ook één hele grote kans had, maar Hugo verijdelde een goal van de bezoekers door hem van de lijn te halen. BFC wist minstens net zo dicht bij te komen, en Gijs schoot ook nog eens op de paal en de lat. Het zat dus ouderwets niet mee met de D2, overigens zag de eerste fase van de opbouwde er wel wat slordiger uit dan we gewend zijn. Maar de jongens lieten over het algemeen wel zien dat het tikken ze steeds beter af gaat. Net zoals vorige week tegen de nummer drie FC Almere D1 (2-1 verlies), liet de D2 zien goed mee te kunnen met de top 5 in deze competitie, maar dat de dodelijkheid voor de goal ontbreekt (en een engeltje op de schouders). Dit is jammer, want de jongens verdienen ondertussen wel een aantal punten op basis van het vertoonde spel. De tegenstander liet dit wel zien, door de spits in zijn loop in te spelen, deze had wél de snelheid om de verdediging in de luren te leggen, en dit leidde uiteindelijk tot de 0-1.
De gemiste kansen zijn jammer, maar soms moet je blij zijn dat je één punt kan halen, helemaal tegen de nummer vier. Maar helaas wilde de D2 in de laatste fase te veel, en kreeg het toen de deksel op de neus. Het werd dus uiteindelijk 0-1, waar 0-0 of 1-1 zeker op zijn plaats was geweest.
De D2 staat nu 11e (van de 12) en de concurrentie staat aan beide kanten dicht bij. Het is hoog tijd om punten te pakken, maar het is geen tijd voor paniek. De D2-spelers groeien, voetballen steeds beter en dat biedt hoop voor volgend jaar (we zijn tenslotte aan het opleiden). De punten komen vanzelf wel weer, ondanks een lastig programma. Dat ziet er als volgt uit:

Datum Wedstrijd Ranglijst
03-04 BFC D2 – SC ’t Gooi D1 (2e)
06-04 Nieuwland D2 – BFC D2 (10e)
09-04 BFC D2 – FC Almere D1 (3e)
13-04 BFC D2 – CSW D1 (8e)
27-04 Almere City D2 (1e) – BFC D2
04-05 BFC D2 – Zuidvogels D1
n.n.b. BFC D2 –NVC D1 (7e)
n.n.b. Breukelen D2 (9e) – BFC D2

Blijf zo voetballen jongens, aan jullie inzet ligt het zeker niet!