D2 pakt belangrijk punt tegen NVC

De D2 heeft dinsdagavond een prima resultaat geboekt door gelijk te spelen tegen NVC D1. Op de Meerweg werd het 1-1 (1-0).

De D2 begon de wedstrijd fel en goed. Er werd goed gecombineerd en de D2’ers wapenden zich, onder leiding van aanvoerder Syb, goed tegen de lange ballen van NVC D1. De bezoekers hadden veel grotere spelers tot hun beschikking dan BFC, het scheelde soms twee(!) koppen. Maar erg veel tijd om na te denken of die jongens daadwerkelijk op de brommer waren gekomen was er niet, want het was een ontzettend spannende pot. BFC bleef tikken, en achterin bij NVC konden ze vaak niet anders dan de bal rücksichtslos naar voren rammen.

Twee verschillende soorten voetbal dus, maar dit maakte de wedstrijd wel spannend. Toch was wel duidelijk dat NVC hoger staat in de competitie dan BFC, ze kunnen zelfs nog tweede worden. De sterke nummer 10 van NVC had bijvoorbeeld veel dreiging, en zorgde ervoor dat BFC met het middenveld veel moest inzakken. Toch was het BFC wat het beste positiespel liet zien. Er werden in de eerste helft goede keuzes gemaakt en er werd voetballend opgebouwd. Echte kansen kwamen er nog niet echt, maar hij ging vast een keer goed vallen. En dat gebeurde ook. Niek stuurde Cesar prachtig diep, Cesar schermde de bal goed af en schoof hem langs de uitkomende keeper. Een prachtige en hele belangrijke goal!

Die 1-0 was dan ook gelijk de ruststand, en de D2 kon het geluk niet op. Maar de tweede helft zou BFC het zwaar krijgen. NVC zat veel korter op BFC, schuwde het duel niet, en won die duels met hun veel grotere spelers dan ook. Of dit op een geoorloofde wijze ging, laten we even in het midden. Maar feit blijft dat de D2’ers hierin het onderspit moesten delven. En dat zorgde er voor dat BFC voor een groot gedeelte van de tweede helft vooral aan het tegenhouden was.

Verrassend was het dan ook niet dat NVC vele kansen creëerde. Ze misten een penalty, schoten op de paal, schoten net over en scoorden (weliswaar buitenspel) een aardige goal. Maar wat het meest opviel, is dat Roemer zijn goal met prachtige reddingen veelal schoon hield. Er stond dus 1-1 op het bord, en de D2 moest alle zeilen bijzetten om één punt op de Meerweg te houden. In de laatste seconden schreeuwde BFC nog om een penalty na een overtreding op Cesar, maar deze werd niet gegeven. En uiteindelijk is een gelijkspel ook het maximale wat BFC verdiend had in deze wedstrijd. Door dit gelijkspel doet BFC nog steeds volop mee in de strijd om handhaving in de 1e Klasse. De enige wedstrijden die nog gespeeld moeten worden zijn de uitwedstrijd bij kampioen Almere City aanstaande zaterdag, en een thuiswedstrijd tegen Zuidvogels D1 op 15 mei.