D11M (MD3) zet zegereeks voort (26/11)

The Voice of Holland op vrijdagavond en zaterdagochtend om 09:00 spelen tegen Hooglanderveen D11M. Alle ingrediënten voor een zware pot, veel reistijd en het nodige coachwerk leken in eerste instantie aanwezig te zijn.

Hooglanderveen bleek echter langs de A1 achter de IKEA bij Amersfoort te liggen en de zwaarte van de wedstrijd viel achteraf alleszins mee. De beginfase van de wedstrijd deed overigens het tegendeel vermoeden.

Researchwerk via het internet had al opgeleverd dat Hooglanderveen 2 punten los van de MD3 stond en de behaalde resultaten duidden op een sterke tegenstander. De kennismaking met de coach van de tegenpartij versterkte ook de indruk dat de MD3 een pittige ochtend stond te wachten. Stevige handdruk, een type coach die de wind er goed onder heeft.

Dat bleek ook in het begin van de wedstrijd. De meiden van Hooglanderveen klapten er op en de MD3 leek vooralsnog in niets op de geoliede doelpuntenmachine van de afgelopen twee weken (8-3 en 7-3 winst). De 1-0 (mooi schot in de kruising – onhoudbaar voor Floor) was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de beginfase. Een van de BFC-vaders (ik noem geen namen) gaf na de wedstrijd zelfs toe op dat moment ernstig aan de goede afloop te twijfelen (citaat: “ik dacht dat we met 8-0 gingen verliezen”).

Sport kan echter ongekende krachten in mensen losmaken (Brazilië-Nederland tijdens afgelopen WK) en dat is precies wat er gebeurde bij de MD3. De dames begonnen te voetballen en lieten de bal het werk doen. Het wonder van Hooglanderveen resulteerde voor rust in de meer dan verdiende “anschluss” treffer van Bodil (knappe droge knal met binnenkant voet in de rechter kruising) en de 1-2 en 1-3 door respectievelijk Melissa en Fleur. De MD3 liet in deze fase van de wedstrijd zien hoe goed ze kunnen voetballen, het was genieten langs de lijn.

Hooglanderveen kreeg in er in de rust dan ook (hoor- en zichtbaar) stevig van langs van hun coach. Ondergetekende had eigenlijk niets toe te voegen aan de MD3 anders dan te waken voor onderschatting. Om de tegenstander te misleiden hebben we daarna op instigatie van Melissa maar gedaan alsof de dames heel veel aanwijzingen kregen. De sfeer in het team zat er goed in.

Na de rust werd de score verder uitgebouwd. Melissa was verantwoordelijk voor de belangrijke 1-4 en daarna was het gedaan met het moreel van de tegenstander. Bij de MD3 leek alles wel te lukken en brak een fase aan waarin sommige meiden zich lichtelijk schuldig maakten aan gallery-play. Sommige meiden lieten zien dat ze over goede technische vaardigheden beschikken, maar vergaten vaak voor een simpele en efficiënte oplossing te kiezen (we blijven kritisch). De score werd overigens gewoon opgevoerd naar 1-7 via een heuse hattrick van Fleur. De 1-8 was verder weer een lekkere aanval uit het boekje. Passeeractie van Fleur in de as van het veld en vervolgens naar rechts “afleggen” voor Luka die de kans bekwaam afrondde.

De MD3 hield het daarna voor gezien, de punten waren binnen en de meiden moe. Hooglanderveen zette in die fase nog een paar keer aan, maar Floor stond als vanouds alles tegen te houden. Totdat de scheids (die overigens prima floot) besloot een uitglij-moment te bestraffen met een penalty. Eindstand 2-8.

Samenvattend kan dan ook worden geconstateerd dat de MD3 voor rust haar beste voetbal heeft laten zien en na rust de score op basis van individuele klasse heeft opgevoerd. Voorlopig resultaat: de 5de plaats in de 1ste klasse 08 (7-tal D pupillen). In aanmerking nemend dat de eerste 4 plaatsen door jongensteams worden bezet, is dat (voorlopig) een prestatie van formaat.

Tot de winterstop nog twee wedstrijden. Komende zaterdag tegen Hertha D4 en daar hebben we na de forse bekernederlaag nog wat tegen recht te zetten. Zaterdag 10 december volgt tenslotte de apotheose van de najaarscompetitie: de zusterstrijd tegen de MD2.

Ik hoop en verwacht dan we dan een keer op kunstgras worden ingedeeld en niet op veld 4 waar alle meidenteams bijna standaard worden ingedeeld. De details van het trainingskamp voor die wedstrijd volgen nog ……..

Lars Lommen