D11M als een raket uit de startblokken

5 maanden terug op een zaterdag in september …

Op een zeer zonnige zaterdag speelde de D11M op 3 september 2011 haar eerste (beker) wedstrijd van het seizoen 2011-2012 tegen de D3M van FC Hilversum. De D10M kon op die datum niet en de meiden van de D11M waren maar al te graag bereid om deze wedstrijd in te vallen en alvast wat wedstrijdervaring in de nieuwe samenstelling op te doen.

Het werd een zware nederlaag. De meiden van de D11M hadden nog geen training in de benen, de coach moest nog uitvogelen op welke positie de meiden het meest tot hun recht kwamen en de dames van FC Hilversum waren groot en sterk. De uiteindelijke uitslag staat me niet meer helder voor de geest, maar het was meer dan 5-0 en minder dan 10-0 en met name de eerste helft was het “ alle hens aan dek”. Wel staat me nog bij dat na wat omzettingen, de 2de helft van BFC kant een stuk beter was.

Toen ik eind december de nieuwe indeling voor de voorjaarscompetitie voor het eerst onder ogen kreeg en zag dat we bij FC Hilversum waren ingedeeld, was mijn eerste gedachte dan ook: “ dat worden twee hele pittige wedstrijden”.

5 maanden later op een zaterdag in februari …

Afgelopen zaterdag bleek echter dat de D11M binnen 5 ½ maand enorme progressie heeft geboekt.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de wederom voortreffelijke scheids Peter schoot de D11M namelijk als een raket uit de startblokken. Onduidelijk is nog of het kwam door de prachtige nieuwe kleding, de lange winterstop dan wel het verlangen om de eerdere nederlaag recht te zetten. Feit is in ieder geval dat de D11M weer een van die dagen had waarop alle stukjes van de puzzel in elkaar pasten.

Na een eerste open kans voor Luka die helaas nog niet werd verzilverd, begon de doelpuntenmachine op volle toeren te draaien:

Scoreverloop voor rust: 1-0 Melissa, 2-0 Luka, 3-0 Fleur, 4-0 Melissa

Scoreverloop na rust: 5-0 Melissa, 6-0 Fleur, 6-1, 7-1 Luka, 7-2, 8-2 Luka

Waren wij nu zo goed of zij zo slecht?

Na een uitslag waarvan op voorhand zelfs niet over is gedroomd, is de vraag vaak: waren wij nu zo goed, of de tegenstander zo slecht?

Ondergetekende denkt een beetje van beide. Het is duidelijk dat 2x per week trainen onder leiding van Andre zijn vruchten begint af te werpen in conditioneel en technisch opzicht. Verder deed iedereen waar hij goed in, was de teamspirit en de opofferingsgezindheid groot en werd er grote delen van de wedstrijd gewoon goed en simpel gevoetbald. De meiden lieten de bal het werk doen, de aanvallers verdedigden goed mee en de verdedigers trokken mee ten de aanval.

Het scoreverloop doet vermoeden dat de tegenstander er niets van kon, maar dat zou de waarheid geweld aan doen. Met name in de voorhoede hadden zij twee technisch vaardige en fysiek sterke spelers lopen. In de tweede helft toen bij ons de krachten wat afnamen, kwam Hilversum dan ook nog sterk opzetten. Waar BFC echter de oplossing in combinaties zocht, gingen de aanvallers van BFC vaak voor eigen succes en speelden te veel voor “ postbode”. Als ze er dan al door kwamen, stond daar nog Floor die ouderwets veel ballen stond tegen te houden.

Al met al een meer dan uitstekend begin van het jaar. Als de D11M het niveau van deze wedstrijd weet vast te houden, kunnen de jongens van Hertha en de Vecht hun borst nat maken.

Lars Lommen