Crazy weekend voor JO10-2

Dit crazy weekend begon voor de JO10-2 op zaterdag met een wedstrijd tegen Sporting Almere JO10-1. Zoals verwacht werd het een gelijk opgaande strijd die helaas door BFC verloren werd met 4-5. Of eigenlijk verloor BFC van zichzelf. Al wonnen we de laatste wedstrijden nog met de nodige fortuin in de laatste minuten, er werd niet best gevoetbald. Gingen we de eerste wedstrijden nog als een compacte voetbalmachine over het veld, de laatste wedstrijden werd de afstand tussen de twee linies steeds groter. Tegen Sporting was de gemiddelde afstand zo’n dertig meter. dat is op zich best knap met een lengte van nog geen vijftig meter ;-). Vertwijfelde gezichten in het veld en langs de kant. Hoe kan dit en, niet onbelangrijk, hoe krijgen we het compacte voetbal er weer in. Ze kunnen het toch niet verleerd zijn? Gelukkig verspeelde de concurrent, AS80 JO10-1, punten tegen NVC. Volgende week gaan we bij AS 80 op bezoek en hebben alles nog in eigen hand. De technische staf leek een passende oplossing gevonden hebben voor de neerwaartse spiraal waar we in leken te zitten. Lekker een dagje voetballen in Alkmaar.

Crazy Sunday

AFC ’34 in Alkmaar heeft een oplossing gevonden voor de verlaten sportparken op zondag als het eerste elftal thuis speelt. Zij organiseren een toernooitje voor de jeugd waar JO10-2 zich vandaag voor ingeschreven had. Wij waren op deze vroege zondagochtend niet alleen, er waren nog 7 teams dus we hadden zes wedstrijden van 20 minuten in het vooruitzicht. Lekker voetballen, opstellingen uitproberen en vooral vertrouwen tanken. Om alle korrel discussies uit de weg te gaan, gewoon op gras. Weliswaar iets te lang, maar de witte broekjes konden vandaag eens lekker groen worden. De eerste twee wedstrijden was het vooral brokstukken rapen en de moed erin blijven houden. Er werd “gewoon”weer heel ver uit elkaar gespeeld, passes kwamen niet aan, eigenlijk niets lukte. Het werd stil op het veld en langs de kant waar de ouders lijdzaam moesten toezien op het lijden van hun kids. Tikkeltje zwaar aangezet maar dan komt de climax wat beter tot zijn recht 😉

Positiviteit

In de kleedkamer werd een stortvloed aan positiviteit over de jongens uitgestort met terugblikken op de momenten dat wel alles lukte. En ziedaar er werd weer gevoetbald, de derde wedstrijd nog een beetje aarzelend, maar al met een hoop goeie dingen. De vierde en vijfde wedstrijd waren weer van ons “oude” niveau. Er werd compact geknokt voor elke meter en doeltreffend aangevallen. Fantastisch om te zien hoe deze jongens dit uiteindelijk zelf voor elkaar gebokst hebben, wijze les geleerd vandaag. De laatste wedstrijd was de wil er wel maar de pijp was leeg. De jongens waren vandaag diep gegaan om weer uit het dalletje te klimmen, maar trots dat het gelukt is. Bij de prijsuitreiking werd dan ook volop gejuicht om de zesde plek. In het kader dat iedereen een winnaar is, stond op elke beker 1-ste prijs. Foutje van de leverancier maar kwam voor vandaag goed uit. Want winnaars zijn het!

imag0523

Het zal voor de vaste volgers van dit team, die elke week uitgebreid lijkt te worden met opa’s en oma’s, geen nieuws zijn dat JO10-2 niet helemaal JO is. Dus waar jongens staat wordt jongens en meisje bedoeld. Maar Sophie is natuurlijk gewoon 1 van de jongens.

Aanstaande zaterdag gaan we een mooie 1e fase afsluiten in Almere tegen AS80 JO10-1, aanvang 14:00.

PdV