Code rood. BFC JO9-2-storm steekt de kop op

Door de (lichte) winterse omstandigheden was een groot aantal wedstrijden bij andere clubs afgelast. Daarom klonk het als muziek in de oren toen de terreinmeester van BFC de verlossende woorden sprak: “It giet oan”. Weliswaar geen Elfstedentocht maar eindelijk weer een lekker potje voetbal. Heerlijk.

Vol goede moed meldden de jongens zich vanmorgen op de club voor de aftrap van de voorjaarscompetitie. In een ietwat gewijzigde samenstelling werd er vandaag aangetreden tegen FC Weesp.  Na de winterstop hebben we helaas afscheid moeten nemen van Thijs. Daartegenover stond de komst van Tijn. En omdat het griepvirus bij Willem had toegeslagen had trainer/coach Rico maar 7 man tot zijn beschikking.

Na een intensieve warming up werden de Bussumers, vandaag gestoken in het rood, naar veld 3B1 gedirigeerd. Nadat het startsignaal was gegeven ontspon zich direct een aantrekkelijk duel. Alle toeschouwers waren het er al snel over eens dat het eerste bedrijf zeer aantrekkelijk was. Beide teams onliepen elkaar niet en waren zeer competitief. Toch was te zien dat de BFC-ers onrustig aan de bal waren. Acties werden afgeraffeld en de precisie ontbrak om de gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten. Desalniettemin voelde het als een lage streek van het lot toen de gasten halverwege de eerste helft binnen een minuut een 0-2 voorsprong namen. Iets wat onze jongens voor de winterstop continue overkwam en wat toen steevast uitmondde in een verliespartij. Maar niet vandaag. Het verschil was dat de koppies nu niet omlaag gingen. Integendeel. Deze domper leidde niet tot onwrichting van het collectief maar juist tot versterking daarvan.

Verbeten en fel gingen de boys op jacht naar een goed resultaat. Een goed opgezette aanval werd door de opponenten ternauwernood verwerkt tot corner. Hieruit maakte Benjamin de aansluitingstreffer. De toon was gezet. Een vlug tegendoelpunt dat hierop volgde kon dat niet veranderen.

Vanaf dit moment waaide er een andere wind. Zeg maar een storm. Het was mooi om te zien hoe alle jongens als eenheid opereerden. Nog voor rust poeierde Giosué de 2-3 binnen nadat de goed keepende Weesp-goalie een schot van Sem niet goed wist te verwerken.

In de rust gaf coach Rico aan dat er netter gespeeld diende te worden en de vlak voor rust ingeslagen weg vervolgd diende te worden. En zo geschiedde. Doordat onze jongens elkaars sterkte wisten te benutten en bleven volharden in samenspel wist Weesp niet wat hen overkwam. BFC speelde stormachtig goed. Als een actieve stormdepressie waarvan de exacte koers duidelijk zichtbaar was: richting Weesper doel.

Na een ouderwetse scrimmage was het Tijn die bekeken de gelijkmaker in schoot: 3-3. Vlotte combinaties volgden elkaar in hoog tempo op en BFC  was los. De tegenstander werd vroeg vastgezet en kreeg geen tijd om over oplossingen na te denken. Hulde aan het gehele team. In het verdere verloop van de wedstrijd liep BFC door goals van Sem, Benjamin en Giosué uit naar een eclatante 9-3 zege. Door alle euforie en enthousiasme zijn de precieze spelsituaties niet meer te beschrijven maar gesteld kan worden dat die indrukwekkend waren.

De score had hoger uit kunnen vallen. Aan beide kanten overigens want Joep ranselde nog een kogel van Weesp uit zijn doel.

Vandaag manifesteerde BFC JO9-2 zich als de ploeg die gaat spelen om de bovenste plaatsen. Dat de KNVB geen standen publiceert doet daar geen afbreuk aan.

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Giosué (4 keer), Sem (2 keer), Benjamin (2 keer) en Tijn. Iedereen had hier zijn aandeel in.

LV – 10 februari 2018