C3 krijgt clinic van trainer FC Twente

 

 

 

Na een fantastische 5-2 overwinning afgelopen zaterdag op Hertha en hierdoor de gedeeld 1 ste plaats in de poule was het 20 november dan eindelijk zover. De spelers van de C3 kregen een training van Jan Kluitenberg.

Jan Kluitenberg is loop- en coordinatietrainer bij FC Twente. Iedere dag staat Jan op het veld met Steve Mc Laren en assisteert hij Patrick Kluivert bij Jong Twente.

Dinsdagavond stond Jan op veld 1 bij BFC om de C3, het selectieteam dat getraind wordt door Barry Eerenberg, een “professionele” training te geven.

De mannen waren enigszins gespannen toen Jan aan het woord kwam maar al heel snel was de sfeer ontspannen en was Jan onderdeel van de groep.

De mannen begonnen zoals gebruikelijk met een warming-up. Jan en zijn assistent Barry konden op dat moment de uit te voeren oefeningen gaan uitzetten. Na de warming-up was het tijd om zoals Jan aangaf de spieren op spanning te krijgen. Dit werd gedaan dmv hele korte loopoefeningen waarbij Jan heel goed op de lichaamshouding lette. Het lijkt simpel maar uiteindelijk is coördinatie op deze leeftijd (en niet alleen op deze leeftijd) ingewikkled. Door het herhalen van oefeningen kregen de jongens er steeds meer behendigheid en plezier in.

De laatste oefening om de spieren echt op spanning te krijgen was De Ladder. Een hulpstuk in de vorm van een ladder die op de grond ligt en waar Jan allemaal korte aanspan en coördinatie oefeningen door de jongens liet uit voeren. Fantastisch….. wat gingen ze ervoor en wat een plezier.

De jongens warm, de spieren op spanning op naar de volgende oefening….. met bal. In een cirkel met een doorsnee van 15 meter met 7 man aan de buitenzijde en 6 man aan de binnenzijde allemaal kaats- en passoefeningen. Erg inspannend maar heel leerzaam. Na het gevoel met de bal al weer naar de 1 na laatste oefening. Hier in 1 rechte lijn met afstand ertussen ook weer een kaats- en passoefening maar gelijk met een reflexoefening erin. De rechte lijn was de opstelling, achterhoede, middenveld en aanval.

Als afsluiting was het latje trap (partij zat er door tijdgebrek niet in). Ook bij de profs nog steeds een onderdeel wat ze graag doen.

Peter, de leider van de C3 had nog enkele dankwoorden voor Jan en een heerlijke fles om thuis nog eens aan de C3 terug te denken.

Ik, Barry Eerenberg heb genoten van deze avond en met mij alle jongens van de C3. Wat was dit een fantastische ervaring. Op naar de volgende training waar ik zeker gebruik zal gaan maken van diverse onderdelen welke ik deze avond heb gezien.