C1 pakt drie belangrijke punten

IMG_1502-2

Hugo schiet de C1 naar 2-0

Het was zaterdag erop of eronder voor de C1 in de strijd om de tweede plaats, nadat maar één puntje was behaald uit de laatste 3 wedstrijden. En dat ook nog tegen de Buitenboys, waarvan uit nog kansloos werd verloren (3-1). Maar onze jongens hadden er zin in en begonnen fel en goed aan de wedstrijd. Al snel lag de bal in de Almeerse goal: Pepijn gaf een super assist op Hugo die de bal hard langs de keeper in de hoek kon schieten. BFC ging hierna vrolijk door en was duidelijk de betere partij. Onze verdediging stond weer eens als een huis en gaf nauwelijks kansen weg. Op het middenveld heersten Tom, Jilles en Jelle met veel inzet. Buitenboys leken rijp voor de nekslag, het lukte alleen niet om nog voor rust de bevrijdende 2-­0 te maken, ondanks een serie prima kansen (lobje op de paal, vrije trap rakelings over en een inzet van Thimo net over). Daarmee hielden we Buitenboys onnodig in de wedstrijd.

Na rust zagen we aanvankelijk hetzelfde beeld met een veldoverwicht en kansen voor BFC, maar halverwege gooiden de B-­Boys het roer om en begonnen meer druk te zetten, zonder dat dit tot echt uitgespeelde kansen leidde. BFC, inmiddels met Gijs, Bram en Rutger Meijer in de ploeg, kon profiteren van de gaten die achterin begonnen te vallen: na een aantal goede kansen viel de 2-0 toen de keeper een schot van Tom niet klemvast kon pakken en Hugo binnen kon tikken.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar de Boys persten er nog een slotoffensief uit. Uit een corner viel vlak voor tijd de 2-­1 en toen werd het nog even billenknijpen. Maar gelukkig was de resterende tijd te kort om de verdiende overwinning nog in gevaar te brengen.

IMG_1480

Tom was belangrijk op “10” en werd Man of the Match!

Eindelijk dus weer eens winst voor de C1, hoewel we het aan het einde nog onnodig spannend maakten. Nu zaak om de goede lijn door te trekken in de resterende 5 finales, waarvan nog 3 uitwedstrijden (inclusief de laatste tegen koploper Vriendenschaar…).

Man of the Match: Tom ging weer eens voorop in de strijd en was met zijn inzet een voorbeeld voor het team; terecht de MOTM!

Het was een zeer belangrijke overwinning: van de vier concurrenten om de 2e plaats lieten er drie punten liggen, zodat BFC weer een beetje lucht heeft. Alleen DOVO wist te winnen, blijft daarmee op gelijke hoogte en heeft op papier een makkelijker programma voor de boeg. Zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Lelystad, die vandaag eindelijk weer eens een punt pakten na 13 (!) nederlagen op rij. Maar laten we ze vooral niet onderschatten want thuis hadden we het moeilijk genoeg (3-­2 met de winnende treffer pas vlak voor tijd).

(Verslag: Frank Trijbels)