C1 verslikt zich in IJsselmeervogels

C1: Jilles

Jilles pikte toch zijn doelpunt mee zaterdag.

Zo lekker als het vorige week zondag liep, zo moeizaam ging het zaterdagochtend. Na een niet meer dan terechte thuisnederlaag tegen IJsselmeervogels C1 zijn onze mannen weer geland op aarde. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bedoelingen van de bezoekers duidelijk: BFC niet in haar spel laten komen met veel inzet en door maximaal druk geven. Daar had de C1 veel moeite mee en het lukte eigenlijk zeventig minuten lang niet om onder die druk uit te voetballen.

Af en toe kwamen we er doorheen op het middenveld, maar dan stond er altijd wel weer een geblokte verdediger in de weg. Hoewel Busse, en later Pepijn, hun handen vol hadden aan de gevaarlijke linksbuiten wisten ook de bezoekers weinig uitgespeelde kansen te creëren. Halverwege de eerste helft kwam BFC uit het niets op voorsprong toen Hugo de bal net voor de achterlijn voor kon trekken en Jilles beheerst scoorde 1-0!

Even leek het er op of dit de ommekeer in de wedstrijd was, maar al gauw pakten de bezoekers de draad weer op. Het verschil tussen beide teams was strijdlust en felheid: bij de Vogels was de wil om te winnen duidelijk zichtbaar, bij BFC ontbrak het daaraan.

De meeste duels werden verloren en het leek erop alsof BFC telkens een stap te laat was. Vlak voor rust sloeg dan ook het noodlot toe: Niels, daarbij duidelijk gehinderd door een pak watten in de neus om een bloedneus te stelpen, dacht een vijandelijke pass te onderscheppen, maar gleed de bal langs de uitstormende Damian in eigen doel: 1-1. Ontzettende pech, maar de gelijkmaker was natuurlijk verdiend.

Ondanks de donderspeech van Thomas in de rust was het beeld in de tweede helft niet anders. Thomas Dik (met origineel Willy v.d. Kerkhof Argentina 78 manchet om zijn gebroken pols) mocht het in de tweede helft proberen. Er was een periode dat het iets beter ging met enkele mogelijkheden voor BFC, maar vlak voor tijd kregen de bezoekers loon naar werken toen hun linksbuiten een vrije trap in de linkerhoek wist te mikken: Damian was dit keer helaas kansloos op deze knal.

Het is altijd lastig na een nederlaag, maar Rutger werd na afloop door zijn teamgenoten gekroond tot Man of the Match. Top Rutger! Een geluk bij het ongeluk van deze eerste thuisnederlaag: de schade op de ranglijst valt reuze mee door een paar verrassende uitslagen van de concurrentie: BFC is nog altijd mede-koploper met 7 uit 4, maar nu wel gedeeld met 4 andere teams. Sowieso zit alles nog heel dicht op elkaar: de nr. 11 heeft maar 3 punten minder dan de koplopers!

Zaterdag volgt de derby, thuis tegen SDO, en daar hoeven we de jongens niet voor op te laden….