C1 struikelt over hekkensluiter in week van uitersten; 1-0

De C1 heeft geen goed gevolg kunnen geven aan de zegereeks van de afgelopen twee weken, met daarin zoals bekend de zege tegen de koploper van afgelopen zaterdag. In een week van uitersten kwam de ploeg op bezoek bij de hekkensluiter Roda’23 ondanks vele kansen niet tot scoren en gaf een penalty uiteindelijk de doorslag in het voordeel van de gastheren; 1-0.

De voorbereiding was rommelig, ondanks een vroege vertrektijd kwam BFC door een heftige file pas laat aan op het sportpark in Amstelveen-Bovenkerk en daardoor was er maar weinig tijd om lekker naar de wedstrijd toe te werken. Toch startte het team vrij redelijk aan de wedstrijd en kwam al snel de eerste kans. De dieptebal van Cesar op Tim was laatstgenoemde echter nét iets te machtig, en de uitkomende keeper kon hem net na Tims aanname van de grond af plukken. Niet lang daarna kreeg Tim zijn tweede kans, dit keer vanaf links, maar deze schoot hij helaas net naast. In de tussentijd hadden beide ploegen moeite met echt lekker voetballen. Het stroperige veld, dat overdadig was bestrooid met rubberen korrels (die vervolgens niet erg lekker waren verdeeld) kende plekken die op plassen van rubber leken. Het zorgde voor onvoorspelbare ballen, maar zoals gezegd hadden beide ploegen hier mee te kampen. De eerste helft wisselden vlagen van goed voetbal en slordigheidjes zich af, maar leek er geen vuiltje aan de lucht voor BFC. Op enkele momentjes na stond het verdedigend alleraardigst, en ontbrak het aanvallend eigenlijk alleen nog aan een juiste eindpass.

Na de rust kwamen Thijs Z., Bram, Diederik, Aimane en Beni binnen de lijnen en hoopte de grote schare BFC-supporters aan de kant dat de openingsgoal nu eens zou gaan vallen. Dat moment kwam er ook, maar helaas wel aan de verkeerde kant. Overduidelijk buitenspel werd wél afgevlagd maar niet afgefloten, en zo kon de rechtsbuiten van Roda’23 zijn weg richting het strafschopgebied vervolgen. Daan raakte met zijn daaropvolgende sliding de bal met de hand en vervolgens ging de bal op de stip. Dat grensrechter Edwin zijn vlag nog steeds in de lucht had, kon niet voorkomen dat Roda vanaf elf meter de bal in het doel van de goed invallende Storm (nogmaals dank daarvoor!) kon schieten; 1-0.

Vanaf dat moment werd het eigenlijk nóg rommeliger. De C1 kon geen vuist meer maken, maar kreeg wél grote kansen. Zo schoot Aimane een vrijwel niet te missen kans naast, mikte Rutger de bal van dichtbij op de keeper en werden drie corners in de kluts van de lijn af gewerkt. Ondertussen was Thijs Zwagerman met geel bestraft voor een overtreding die voortkwam uit een situatie waarin een vergelijkbare en duidelijke overtreding op Bram werd genegeerd.

Maar ondanks alle kansen wilde de bal er simpelweg niet in, en haalde de C1 eigenlijk ook het niveau van de afgelopen tijd niet meer. Hoewel de jongens zich een slag in de rondte werkten (daar heeft het nooit aan gelegen), was het moeilijk om ons spel te spelen en dat is uiteraard ook de verdienste van de tegenstander. Er zat te weinig verrassing in ons spel en vooral het snelle combineren ontbrak. Jammer, want na de laatste wedstrijden was de hoop op een gedeelde eerste plek (in ieder geval voor anderhalve week) alsmaar groter geworden. Maar Roda ’23 wist het ons dus voor de tweede keer dit seizoen moeilijk te maken, en ging er dit keer dus wél met de punten vandoor. Wij kunnen dus weer met beide benen op de grond staan, en moeten hopen dat onze concurrenten op 5 maart niet te veel uit- of inlopen.

De volgende wedstrijd is weer een lastige; thuis tegen Elinkwijk. Deze is pas op 12 maart, dus we hebben nog even om ons voor te bereiden. Hopelijk wél weer met de nu geblesseerde Stan op de goal en Ayoub zonder gips. Alles kan nog in deze competitie, dus het belooft gewoon weer een uitermate spannende pot te worden. Tot dan en voor nu een fijne vakantie!

Man of the Match
Rutger strooide met passjes en boogballen, en dat leverde hem de titel Man-of-the-Match op! Klasse gedaan Rutger!