C1 sleept op de valreep punten uit Lelystad

(Verslag: Frank Trijbels).
De C1 mocht vandaag naar een druilerig Lelystad voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter. Op papier misschien een eenvoudige klus maar toch niet te onderschatten: Lelystad moest winnen om nacompetitie te ontlopen. BFC begon dan ook met veel inzet aan de wedstrijd maar het werd al snel duidelijk dat het vandaag niet vanzelf zou gaan. BFC speelde te gehaast, onnauwkeurig en leed veel onnodig balverlies. Het leek wel een beetje op de laatste thuiswedstrijden van Ajax: veel balbezit en overwicht, maar heel weinig uitgespeelde kansen. Uiteindelijk wisten onze helden toch vlak voor tijd een magere maar o zo belangrijke zege te boeken.

De goal van Tom in 'cinemascope".

De goal van Tom in ‘cinemascope”.

De eerste helft was BFC wel beter maar kon maar niet echt gevaarlijk worden of het had pech in de afronding.
Het meeste gevaar kwam nog uit de corners waarbij Rutger mee naar voren kwam. Een voorzet van Hugo dwarrelde op de lat en Pepijn sneed in een mooie rush als een mes door de Lelystadse boter. Lelystad kon in deze fase niet veel anders doen dan verdedigen. Na rust kwam er wat meer ruimte voor BFC omdat Lelystad meer de aanval ging zoeken. Damian was alert en redde knap op de enige echt gevaarlijke inzet.

Toen de wedstrijd op 0‐0 leek af te stevenen greep Coach Thomas in met enkele onnavolgbare tactische omzettingen. Met direct resultaat: 10 minuten voor tijd kreeg BFC dan toch loon naar werken. Thijs gaf een mooie pass op Tom die de bal in de verre hoek langs de uitstormende keeper schoot: 0‐1!

Daarna had BFC nog enkele goede mogelijkheden maar ook aan de andere kant werd het nog een paar keer spannend. Nadat we ook de laatste corner in blessuretijd (waarbij zelfs hun keeper mee naar voren kwam) hadden overleefd, klonk het verlossende eindsignaal.

Pepijn werd door zijn medespelers verkozen tot Man Of The Match!

Pepijn werd door zijn medespelers verkozen tot Man Of The Match!

Man Of The Match: Pepijn had er weer zin in vandaag en kon naast zijn verdedigende taken regelmatig mee naar voren. Zijn rush was één van de hoogtepunten van deze wedstrijd. Een meer dan terechte MOTM!

In de competitie pakte Zeeburgia heel knap een punt uit bij Vriendenschaar, die hun kampioensfeestje  nog even moeten uitstellen. DOVO won ook weer en is nu onze voornaamste concurrent voor plek 2. Daarachter nu een gaatje van 5 punten op een trio achtervolgers. Het arme Lelystad is nu door ons toedoen officieel op nacompetitie aangewezen. Nog 4 finales voor de boeg: de eerstvolgende is thuis tegen nr. 9 Houten (na Pasen).

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag!