C1 pakt winst in Bussumse derby

De C1 heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen Huizen van afgelopen dinsdag. De ‘buren’ hadden in een hete wedstrijd geen antwoord op een hattrick van Wouter Melsert; 1-3.

Voorafgaand was de spanning duidelijk merkbaar; er stond vlak voor het beginsignaal een rij van 15 BFC’ers voor het toilet, een teken dat de jongens toch ietwat nerveus de wedstrijd in gingen. De eer van de club stond immers op het spel, en iedereen wilde zich toch maandag ook op school kunnen vertonen. Het team was echter goed voorbereid op de tegenstander van vandaag, en er werd ondanks de zenuwen scherp gestart aan deze beladen wedstrijd.

Cesar Westerink was als enige speler nog onderdeel van de ziekenboeg, en daardoor mocht Wouter Melsert zijn taak als spits overnemen. Wouter deed dit met verve, en tekende na tien minuten voor de 0-1 door goed druk te geven op de verdediging van SDO. Na het veroveren van de bal rondde hij koelbloedig en fraai af in de verre hoek en was de ban gebroken.

Het team werkte zich een slag in de rondte op het snikhete kunstgras, en toonde dat het geleerd had van de nederlaag tegen Huizen. De rust in het spel werd beter bewaard, en vlak voor rust werd Wouter op weg gestuurd voor de 0-2. Na een goede passeerbeweging schoof hij de bal laag langs de keeper maar toch leek een verdediger van SDO nog roet in het eten te gooien, hij kon de bal echter alleen in eigen goal verlengen, en dus stond een mooie 0-2 op het bord. Of de bal al zat weet niemand, dus voor het gemak schrijven wij hem maar op Wouters naam.

Na rust werden er wat wijzigingen doorgevoerd bij BFC en speelde SDO harder dan tevoren. Erg veel kansen leverde dit aan beide kanten niet op, maar duidelijk was dat SDO alles op alles zette om het tij te keren.
Even leek dat ook te lukken, door een fraaie treffer in de bovenhoek (1-2), maar toen Wouter vlak voor tijd door de verdediging wist te komen en fijnzinnig afrondde, zat de wedstrijd op slot.

Door de 1-3 is de C1 niet door in de beker, maar heeft het team in ieder geval getoond een ploeg te zijn die wil en kan leren van eigen fouten en successen. En dat is een groot goed op dit niveau!
Volgende week start de competitie en gaat het “echte” werk in de 2e divisie dan eindelijk beginnen. We zijn zeer benieuwd!