C1 moet meerdere erkennen in Elinkwijk

Een zwaar uitgedunde C1 heeft zaterdag geen punt(en) kunnen pakken bij Elinkwijk. Op het Utrechtse kunstgras was de gastheer met 4-2 te sterk. Doelpunten aan BFC-zijde kwamen van Cesar Westerink en Beni Fazili.

Op de druilerige zaterdagochtend was een select groepje van slechts 13 spelers klaar voor een pittige uitwedstrijd in Utrecht. Zo ontbraken Tim en Clemens nog vanwege blessures, was Ayoub nog steeds geschorst, waren Aimane en Willem op vakantie en meldde Thijs H. zich diezelfde ochtend nog ziek. Dit had uiteraard flinke gevolgen voor de opstelling, we hadden eerst tenslotte maar 11 man over. Gelukkig waren Michael en Danko uit de C2 bereid zich bij ons te voegen, waarvoor zeer grote dank!

Het leek er op alsof de C1 zich door deze personele problemen niet uit het veld liet slaan, want er werd zeer goed begonnen! Het duurde namelijk nog niet eens vijf minuten voordat de meegereisde (en fanatieke!) BFC-supporters konden juichen: Bram verlengde een vrije trap over de verdediging en Cesar wist deze boogbal in een keer in het goal te laten ploffen met een fijne volley. Een heerlijke goal en een heerlijk begin.

Helaas werd al snel duidelijk dat we met niet de minste tegenstander te maken hadden, want de druk van de Utrechters werd al snel opgevoerd. Het duurde dan ook niet lang tot de gastheren wisten te profiteren van een verkeerd geraakte bal, waarna een dodelijke tegenaanval werd ingezet. In drie keer raken stond Elinkwijk oog in oog met Stan, en er werd niet gefaald. Zonde, want BFC speelde niet slecht in deze eerste helft, al was Elinkwijk wel veelal de bovenliggende ploeg.

In de rust werden er dan ook wat tactische zaken besproken die hopelijk zouden leiden tot het meenemen van minstens 1 punt, maar helaas werden alle punten bij de Utrechters bijgeschreven. Vlak na rust profiteerden ze namelijk weer van balverlies van BFC, en kwamen ze weer vrij makkelijk 1-op-1 met Stan. Dit betekende helaas weer een goal: 2-1. Toen even daarna een cornervariant van BFC totaal werd verprutst, liep Elinkwijk via de aansluitende tegenaanval dan ook uit tot 3-1 door een mooie boogbal over Stan te plaatsen. Het drama was compleet doordat ook een rebound uit een vrije trap vrij binnen kon worden gewerkt en de 4-1 op het bord stond. Een complete walk-over dreigde en BFC gaf niet thuis, erg jammer!

Gek genoeg kwam BFC daarna weer enigszins beter in de wedstrijd. Er werd meer lef getoond en duels werden gewonnen. Beni was ook binnen de lijnen gekomen na de rust, en hij mocht voor het eerst op linksbuiten aan de gang. Dit bleek niet zonder succes, want hij kon een fijne pass van Rutger fraai afronden; mooie goal! De tijd om nog aan een 4-3 of zelfs gelijkmaker te denken, was helaas echter niet meer aanwezig. Al met al werd er redelijk terecht verloren, omdat BFC niet de gehele wedstrijd kon opbrengen wat de tegenstander wel kon, op perioden in de eerste helft en het einde van de tweede helft na.

De C1 bezet nu een prima 8e plek, maar kan allesbehalve achteroverleunen. We kunnen beter dan dit en dus is er werk aan de winkel!

Man of the Match:
Rutger gaf een assist en was een aantal keren dicht bij een treffer van afstand, en werd gekroond tot “Man of the Match”. Klasse!