C1 komt niet verder dan een gelijkspel bij KFC: 1-1

De C1 heeft voor het eerst dit seizoen gelijk gespeeld. Op een winderig hoofdveld van KFC in Koog aan de Zaan kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1. Het doelpunt van BFC kwam op naam van Cesar Westerink.

In de aanloop naar deze wedstrijd haakte Thijs de Haan af met een liesblessure. Ook Bram en Aimane hadden last van pijntjes en tot overmaat van ramp haakte Thijs Zwagerman af in de warming-up vanwege ziekte. En daarnaast was ook Wouter nog uitgeschakeld met een gebroken sleutelbeen, dus heel dik bezaaid was de C1-selectie niet. Toch had BFC drie fitte wissels en startten we de wedstrijd lekker fel. KFC beschikte echter ook over een goede ploeg, en dus ontaardde de wedstrijd in een spannend schouwspel dat op en neer ging. BFC én KFC kwamen in de eerste helft dicht bij doelpunten, maar aan beide kanten stond het vizier niet bepaald op scherp. En op het moment dat Cesar tóch voor de 0-1 leek te gaan zorgen, werd deze afgekeurd wegens buitenspel van aangever Aimane. Een van de weinige terechte beslissingen van de scheidsrechter, die (met alle respect) verder in deze wedstrijd vooral aantoonde de 2e divisie niet meer aan te kunnen en een abonnement leek te hebben op een verblijf in de middencirkel. Al met al werd er deze eerste helft dus niet meer gescoord, en werd er gerust met een 0-0.

Cesar en Willem vieren de 0-1 samen, goede goal!

Cesar en Willem vieren de 0-1 samen, goede goal!

Na rust hoopte de C1 de zegereeks toch te kunnen uitbreiden, en ging men op zoek naar de aanval. KFC had echter een soortgelijk plan, en dus stond BFC flink onder druk. Toch kon BFC als eerste juichen, doordat een dodelijke aanval uiteindelijk via Willem fraai bij Cesar belandde. Hij faalde niet en zo stond het vlak na rust 0-1. KFC liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef BFC onder druk zetten. En waar BFC in de eerste helft de ietwat bovenliggende ploeg was, daar was KFC nu het meest gevaarlijk. Achterin stond BFC echter goed te verdedigen, en Ayoub ontpopte zich tot leider van de defensie met vele goede ingrepen. Toch liet BFC uiteindelijk een tegendoelpunt toe. Een halfhoog afstandsschot boorde zich in de hoek en de terechte 1-1 stond op het bord. Hierna drong zowel KFC als BFC nog wat aan, maar werd er niet meer gescoord. Een terechte 1-1 stand stond er na 70 minuten dus op het wedstrijdformulier, maar met dit gelijkspel is er zeker geen man overboord.

De C1 staat tenslotte nog steeds keurig vierde, maar moet deze plek wel delen met de tegenstander van volgende week: DEM. In die laatste competitieronde vóór de winterstop wordt bepaald wie er als nummer vier de kerstvakantie in gaat. Of, indien Roda ’46 en/of Elinkwijk punten verspelen, wie er zelfs weer dichter bij koploper Buitenveldert komt te staan als tweede of derde. Het belooft dus nog een heet wedstrijdje te worden volgende week, en hopelijk kan de C1 laten zien dat de uitoverwinning bij DEM geen toeval was. Het wordt spannend!

Man of the Match:

Ayoub werd met maarliefst veertien (!) stemmen verkozen tot Man of the Match. Goed gedaan Ayoub!