C1 knokt zich naar 2e Divisie na Pinksterthriller

(Verslag: Frank Trijbels) Na een prachtig seizoen bewaarde de C1 het lekkerste voor het laatst: een rechtstreeks duel in het Pinksterweekend tegen De Baronie met als inzet promotie naar de Tweede Divisie! Zaterdag was de dag van de grote uittocht naar Breda, voor de eerste wedstrijd van het tweeluik. De reis ging in stijl: Ad en Tonnie hadden een heuse spelersbus geregeld zodat onze mannen zich alvast een beetje prof konden wanen (compleet met koptelefoon).

C1_Promotie2

Rutger Mostert schiet BFC naar de 2e divisie

De lange reis was geen probleem voor onze helden: BFC schoot direct na het eerste fluitsignaal uit de startblokken. Binnen 2 minuten had dit resultaat: Hugo werd net over de middellijn aangespeeld, hij begon aan een solo over links en zijn voorzet werd door Tom keihard tegen de touwen geschoten. Na deze snelle voorsprong drukte BFC door: het speelde een uitstekende eerste helft en wist veel kansen te creëren. Het massaal meegereisde BFC legioen werd getrakteerd op prachtige combinaties en veel inzet en ging regelmatig uit zijn dak. Tom, Gijs en Niels heersten op het middenveld. Hugo had enkele halve en hele schietkansen en ook Thimo was een paar keer dichtbij. Baronie kwam er niet aan te pas en dan was er altijd onze solide defensie nog. Met een beetje geluk had het bij rust 0-3 kunnen staan. Baronie kon daar weinig tegenover stellen.

In de tweede helft nam BFC wat gas terug maar kon Baronie nauwelijks meer gevaar stichten. Hoogtepunt was nog een prachtige vrije trap van Tom die onbereikbaar voor de keeper op de lat uiteen spatte.

Kortom, een dik verdiende overwinning met als resultaat een prima uitgangspositie voor de return! Het had hier al beslist kunnen worden. Maar wie dacht dat de return een eitje zou worden kwam bedrogen uit…

Tweede Pinksterdag was dan de dag waarop het moest gaan gebeuren. Iedereen had er weer zin in en langs de lijn was het weer lekker volgelopen met supporters. Kortom, alle ingrediënten voor een mooi potje voetbal. Maar dat het zo’n thriller zou worden had niemand verwacht. BFC begon weer voortvarend en dat betaalde zich binnen 10 minuten uit: Hugo draaide zich buiten het strafschopgebied vrij en passeerde de keeper met een geplaatst schot: 1-0! Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen.

C1_Promotie4

Feest met de supporters na het laatste fluitsignaal

Maar de euforie duurde maar kort: een zondagsschot vanuit de middencirkel sloeg zowaar in de kruising: 1-1. BFC was even de kluts kwijt en moest enkele minuten later bijna de 1-2 incasseren. Maar onze mannen herpakten zich en de rest van de eerste helft golfde het op en neer. Vlak na rust sloeg dan toch het noodlot toe: onze invalkeeper Stanley wierp zich voor de bal, helaas net buiten het strafschopgebied. De onverbiddelijke scheids trok de rode kaart zodat Damian ondanks zijn geblesseerde enkel het veld in moest. Tot overmaat van ramp wist Baronie de vrije trap die daarop volgde ook nog te verzilveren: 1-2 en nog bijna een half uur (plus verlenging) met 10 man!
De 2e divisie leek ineens heel ver weg.

C1_Promotie3

Vrij naar Theo Reitsma: ‘Dit is een goed stel hoor!’

Juist op dit moment toonden de C1’ers dat zij ook mentaal gegroeid zijn het afgelopen jaar. De rode kaart was het sein om weer alles op alles te zetten. Op alle posities werd weer geknokt en de afvallende ballen waren ineens weer voor BFC. Loon naar werken kwam een kwartier voor tijd: uit weer zo’n gevaarlijke vrije trap van Tom kon Rutger de gelijkmaker binnen tikken. Uitgerekend Rutger, die in één keer alle blessureleed van de afgelopen weken van zich af kon schudden.

Het resterende kwartier (plus liefst 6 minuten blessuretijd) was niet geschikt voor mensen met een zwak gestel: Baronie vocht voor haar laatste kans op een verlenging, BFC kreeg veel daardoor veel ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen maar slaagde daar niet meer in. Een oerwoudgehuil steeg op toen de scheids dan toch eindelijk affloot.

De C1 schrijft historie door promotie naar de 2e Divisie! Alle spelers, Thomas, Ad, Jelle en Jan van harte gefeliciteerd namens de gehele redactie.