C1 herpakt zich tegen Zuidvogels C1

(Verslag: Frank Trijbels) Drie dagen na de valse start in de bekerpoule in en tegen Huizen (3-2), wachtte alweer de volgende zware opgave voor onze mannen: thuis tegen de

Jelle is het middelpunt van de feestvreugde na zijn 1-0.

Jelle is het middelpunt van de feestvreugde na zijn 1-0.

Zuidvogels C1. Deze mannen leken nog een maatje groter dan hun toch al flink uit de kluiten gewassen dorpsgenoten en schopten naar alles wat bewoog, ongeacht of dit een bal of een BFC-enkel was.

Gelukkig was het voetbaltechnisch allemaal wat minder bij de Vogels en was er eigenlijk van meet af aan maar één ploeg die voetbalde. Tom, Thijs en Niels heersten op het middenveld en de verdediging (met Jelle en Daan in plaats van de geblesseerde Pepijn en Hugo) stond als een huis en gaf geef kans weg. De C1 combineerde er lustig op los en dit leidde in de eerste helft tot een aantal halve en twee hele kansen, maar gescoord werd er (nog) niet. De tweede helft begon met hetzelfde beeld: weer eenrichtingsverkeer, veel veldoverwicht voor BFC maar vaak net niet de goede eindpass. En juist op het moment dat iedereen in een 0-0 begon te geloven, sloeg Jelle echter toe na een flitsende combinatie over links: 1-0, onze eerste veldgoal!

Na dit doelpunt was de ban gebroken en ging BFC op jacht naar meer. Niet lang daarna bekroonde Niels zijn prima wedstrijd met een prachtige uithaal van een meter of 20 in de linkerbovenhoek.

Vlak voor tijd kregen de Zuidvogels hun enige echte kans in deze wedstrijd, maar Damian had een engeltje op de lat zitten. Al met al boekte de C1 een zeer verdiende overwinning, die met goed combinatievoetbal en op karakter werd binnengesleept.

De prachtige uithaal van  Niels (niet op de foto)  slaat in in de bovenhoek:  2-­0.

De prachtige uithaal van Niels (niet op de foto) slaat in in de bovenhoek: 2-­0.

Daarnaast is ook de traditie van de Man of the Match-verkiezing weer terug. Niels werd door zijn medespelers gekozen als eerste Man of the Match van het nieuwe seizoen, vóór Jelle als runner-up.

Inmiddels is ook de andere wedstrijd in onze poule gespeeld: Huizen won ook haar 2e wedstrijd met 0-1 bij NVC C1. De C1 moet nu in ieder geval winnen van rivaal NVC en hopen op een stuntje van Zuidvogels tegen Huizen om nog door te mogen in het bekertoernooi.