C1 haalt nacompetitie na bloedstollende apotheose

Net als we alles meegemaakt denken te hebben dit seizoen, blijkt het allemaal nóg spannender te kunnen bij de C1. In een wedstrijd waar álles werkelijk in zat, sleepte de C1 uiteindelijk het felbegeerde punt binnen tegen Waterwijk en behaalde daarmee een ticket voor de nacompetitie.

Thimo blijft zijn man nét voor, Pepijn en Tom kijken toe.

Thimo blijft zijn man nét voor, Pepijn en Tom kijken toe.

De C1 begon de wedstrijd wat onwennig en moest al snel incasseren toen Jilles het noodgedwongen voor gezien moest houden wegens een rugblessure. Thijs mocht hem vervangen en de C1 probeerde de draad weer op te pakken. En hoewel het in balbezit nog vrij aardig ging, was de verdediging van Waterwijk een muur die maar lastig bleek te slechten. Sterker, Waterwijk nam de touwtjes in handen en domineerde de twintig minuten tot de rust op de Meerweg, terwijl BFC daarvoor niet verder kwam dan een paar losse flodders van afstand.
Onze jongens lieten zich in deze periode meermaals de kaas van het brood eten en dit resulteerde dan ook in een terechte 0-1 ruststand, die zonder de magnifieke reddingen van Damian veel desastreuzer had kunnen zijn!

De rust stond dan ook in het teken van karakter. Want hoe talentvol de groep dit seizoen ook heeft bewezen te zijn: talent wint niet van karakter, als talent geen karakter toont. Een uitspraak die al meerdere BFC-trainers uit de kast hebben gehaald, maar die zaterdag meer dan ooit hout sneed.

De verdediging van de C1 had het zwaar zaterdag

De verdediging van de C1 had het zwaar zaterdag

Tweede helft
De tweede helft moest het dan ook anders, maar al snel mocht de spits van Waterwijk toch weer vrij wegdraaien en de 0-2 in de hoek schuiven.
Tijd om drastische maatregelen te nemen dus, om toch het felbegeerde punt binnen te slepen! Er werd een wijziging in de formatie doorgevoerd en “Alles of niets” werd het devies. En dit was niet tegen dovemansoren gezegd!

De jongens toonden nu de inzet en het karakter wat nodig was in deze wedstrijd, en de duels werden weer gewonnen. En nadat Tom aan een onnavolgbare solo via de linkerflank begon, gloorde er hoop: 1,2,3 man werden er klakkeloos gepasseerd met twee heerlijke sleepbewegingen en Tom schoof de bal rustig binnen, 1-2! Een weergaloze goal die met enige fantasie aan Messi deed denken!

Niet veel later werd Bram op rechts weggestuurd en zijn goede voorzet werd door de uitkomende keeper gemist, maar niet door Tom! Hij profiteerde van de chaos bij Waterwijk en scoorde de 2-2! Wat een wedstrijd!

De laatste paar minuten waren er zelfs nog uitbraken waarbij aan een 3-2 kon worden gedacht, maar dit was te veel van het goede geweest. Al met al mocht de C1 heel blij zijn met een punt en kan het team zich opmaken voor een nacompetitiestrijd tegen, waarschijnlijk, RKAV Volendam C1.

Even bijkomen en napraten na een uitputtingsslag

Even bijkomen en napraten na een uitputtingsslag

Een prestatie om trots op te zijn!

Man of the Match: Damian hield zijn team op de been en dit werd gewaardeerd door zijn teamgenoten met een uitverkiezing tot Man of the Match; wederom fantastisch gedaan Damian!

Volgende week mag de C1 naar kampioen Vriendenschaar, waar thuis met 2-1 van werd gewonnen. We zien daar uiteraard naar uit, maar kijken uiteraard ook verder vooruit. Wordt vervolgd!