C1 geeft drie punten uit handen in slotfase

Het is de C1 niet gelukt om de winst tegen DEM van vorige week een goed gevolg te geven. Thuis op de Meerweg werd vlak voor tijd verloren van Argon, 1-2. De BFC-goal kwam op naam van Tim de Bruin.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn; deze was niet om aan te zien. De neutrale toeschouwer had door het spel van BFC eerder het idee dat hij naar de 2e klasse in plaats van de 2e divisie stond te kijken, en er werd door BFC vrijwel geen kans gecreëerd. De afgesproken tactiek werd amper gevolgd en de spaarzame BFC-aanvallen die er waren, strandden vaak bij lange ballen in niemandsland of slordige passing in de spaarzame combinaties. Argon was daarentegen zorgvuldiger en feller, en was dan ook de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Toch creëerden ook zij geen échte kansen, en kon er met 0-0 worden gerust.

Vreugde na de 1-0 van Tom. Goede goal!

Vreugde na de 1-0 van Tom. Goede goal!

Ook de tweede helft had de C1 het in het begin weer lastig. Argon kreeg een stuk of vier uitgelezen mogelijkheden om de score te openen, maar verzuimde deze grote kansen te benutten, mede door goed keepen van Stan. De vlak na rust ingevallen Tim de Bruin deed dit echter wel voor BFC, en zorgde in een 1-op-1 situatie met de keeper koelbloedig voor de 1-0. De voorsprong was zeker niet verdiend, maar gaf wel de aanzet tot doeltreffender en feller spel bij BFC. De omzettingen bij de C1 zorgden voor een middenveld dat volledig uit eerstejaars bestond, maar zij verweerden zich kranig en BFC creëerde ineens vier dotten van kansen. Maar een rebound op een vrije trap van Eelco op de lat en enkele op snelheid uitgespeelde aanvallen waren aan de voorhoede niet besteed terwijl deze er op dit niveau echt gewoon in moeten. Hiermee hield de C1 de bezoekers uit Mijdrecht in leven, waar het (geflatteerd of niet) de deur in het slot had kunnen trappen.

Tien minuten voor tijd gooide Argon er nog een slotoffensief uit, en zorgde zelfs uit de rebound van een corner voor de 1-1. Gerechtigheid als we de kansenverhoudingen in ogenschouw nemen, maar toch zuur. De gifbeker moest blijkbaar helemaal leeg, want vlak voor tijd wist Argon in de omschakeling toch nog de 1-2 te scoren en pakte het de volle drie punten. Zonde, want BFC had het eerder kunnen beslissen. Achteraf hadden we op basis van de eerste helft en de kansenverhouding in de tweede helft in ons handen mogen knijpen met een gelijkspel, maar met de kansen na de 1-0 hadden we hier wellicht een “sneaky” overwinning kunnen grijpen.

De les uit deze wedstrijd is die zoals in de afgelopen weken: Als we punten willen pakken, moeten we als spelers allemaal met hetzelfde idee het veld op gaan en ons houden aan de tactische afspraken. In de fase dat dit gebeurde, creëerden we een hoop kansen en daar moeten we op voortborduren. Aan de slag!

Man of the Match:
C1_Tim

Tim viel sterk in: Hij scoorde de 1-0, lag aan de basis van de daaropvolgende kansen en werd hiervoor beloond met de titel Man of the Match. Goed gedaan Tim!