C1 boekt dik verdiende overwinning op Barneveld

De herfstvakantie heeft prima uitgepakt voor de mannen van de C1. Na drie wat mindere wedstrijden die slechts 1 puntje opleverden, hervond de C1 zaterdag het goede spel van de eerste 3 wedstrijden, waarin 7 punten werden behaald. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de bezoekers uit Barneveld duidelijk gemaakt dat er vandaag in Bussum niets te halen was.

Een gedreven BFC schoot direct uit de startblokken en de wedstrijd speelde zich vrijwel geheel op de helft van Barneveld af. Op het middenveld werkten Tom, Niels en Gijs hard en combineerden de arme Barnevelders regelmatig af en mooi uit positie. De defensie stond weer als een huis, met Rutger en Jelle als sterkste centrale duo van de poule en Busse en Hugo als backs daarnaast. Helaas moest Busse halverwege geblesseerd afhaken, maar Daan nam het prima over op de voor hem onbekende rechterkant.

Rutger knikt de 2-0 prachtig tegen de touwen.

Rutger knikt de 2-0 prachtig tegen de touwen.

Halverwege de eerste helft, na een paar halve kansen voor BFC, was het raak: Hugo mocht aanleggen van buiten het strafschopgebied en klopte de keeper in de linkerhoek: 1-0! Vlak daarna had Jilles het doelpunt van de maand op zijn schoen, maar zijn fraaie lob belandde net aan de verkeerde kant van de paal.

Na de rust was het eigenlijk alleen maar wachten op de beslissende tweede treffer. Na een bal op de paal van Tom was het uiteindelijk Rutger die een mooie voorzet van Niels prachtig binnen knikte: 2-0!
Een slotoffensief van Barneveld bleef uit, BFC had zelfs kansen op meer, o.a. een bijna identieke kopbal van Rutger die net naast ging.

Na alweer een clean sheet (de 4e al in 7 wedstrijden) en ook nog een fraaie goal (bijna 2 zelfs) is het geen verrassing dat Rutger opnieuw tot Man of the Match werd verkozen door zijn teamgenoten. Klasse Rutger!

BFC doet goede zaken en stijgt 2 plaatsen door nederlagen van de directe concurrenten. Nu zaak om de plaats in het linkerrijtje vast te houden met de wedstrijd tegen het zeer goed op gang gekomen Buitenboys voor de boeg.

Verslag: Frank Trijbels