Aanvallende spirit BFC O9 selectie zorgt voor winnen Münsterland Cup 2017!

Met veel historisch besef bracht BFC vrijdag 2 juni voor 3 dagen een bezoek aan Münster. Hier werd in 1648 het verdrag “de vrede van Munster“ getekend. En daar gaan we het niet over hebben! We gaan het hebben over emotie in het voetbal, pure voetballiefde, over kameraadjes van 8 en 9 jaar oud, die alles over hebben voor elkaar en voor elke Duitse meter grond vochten, over de BFC-broederstrijd in de finale en vurige Haka’s aan het begin van elke wedstrijd!

Waarom? Omdat deze kereltjes dit toernooi eindelijk compleet waren zoals we dit zelden zijn geweest in de tweede seizoenshelft. En ik kan je garanderen inmiddels dat dit tot een apotheose heeft geleid die de geschiedenisboeken ingaat als Operatie Münsterland Cup 2017!

Het Münsterland Cup toernooi kent aansprekende namen in de afgelopen 25 edities. Zoals Hertha BSC, Hannover 96, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Arminia Bielefeld, Schalke 04 en VFL Bochum. Aangevuld met teams uit Nederland, Polen en onze Belgische zuiderburen.

En jazeker is er veel te zeggen over het hotel, de fijne busrit met topchauffeur Cor, het gezellige diner in de enorme hal, de vlaggenceremonie en het mooie bezoek aan het stadion van Borussia Dortmund. En dat is bij deze dan ook gezegd.

Wanneer de kereltjes dan op vrijdagavond de eerste tegenstanders hebben bekeken en het bedje opzochten stonden ze op zaterdagochtend klaar voor de aanval op de toernooiwinst. Het was nogal een grote Cup en die moest en zou mee terug naar Bussum!

Drie poulewedstrijden stonden vandaag op de O9-1 te wachten. Hendrin, toernooi trainer pur sang, heeft daarbij één duidelijke boodschap aan de spelers: win de eerste wedstrijd op een toernooi en dan stomen we op naar de halve finales! Dit zijn de laatste wedstrijden met deze O9 selectie en dat maakte het voor hem sowieso speciaal. Op onze favoriete ondergrond Duits natuurgras, stonden Mats van de Peppel, Scott, Timme, Merlijn, Mats Kamphuis, Siem, Boet, Jesse en Maurits klaar in de aanvalshouding. De bal moest binnen 3 seconden weer in BFC-bezit komen. Echter een verrassende vorm van een team yell stond eerst op de BFC O9 te wachten. Het gebruik om een Haka voorafgaand aan de wedstrijd was ons niet bekend. BFC bedacht snel een passende Haka en bracht de tegenstander een unieke groet en toonde hiermee respect maar dwong dat ook direct af op de middenstip. Knap hoor.

Operatie Münsterland Cup 2017 begint!

De strijdlust bij aanvang was enorm en de tegenstander werd overrompeld, stukgespeeld en binnen korte tijd was duidelijk dat dit het toernooi zou worden van de BFC O9 selectie. Vloeiende combinaties en ik bedoel dan ook echte vloeiende combinaties opgebouwd vanuit de achterhoede over veel schijven maakte dat Maurits de basis kon gaan leggen voor zijn doelpuntenrecord! De Duitse coaches werden bozer en bozer vanuit onmacht en zagen de aanvalsgolven van BFC voor hun ogen ontrold worden. Toen de kruitdampen opgelost waren stond er 14-0 op het scorebord na 24 minuten.

En de reis naar de grote Cup werd vervolgd met de tweede wedstrijd waarin BFC wederom een sterke Duitse tegenstander aantrof op papier. En jazeker BFC kwam na een slippertje van Scott achterin op een 1-0 achterstand. Wie dacht dat deze mooie groep nu in mineur en met hangende schouders richting nederlaag liep heeft het mis. Er is namelijk één extra wapen in deze operatie Münsterland Cup 2017, en dat is teamspirit. Er is ook geen man of the match omdat iedereen alles gaf. Dus de doelpunten tijdens dit toernooi werden op verschillende manieren gemaakt. Indraaiend vanaf de corner, met hakjes, via 6 mooie passjes, met keiharde schoten met de wreef, lobjes vanaf de middenstip, rake kopballen en schijnbewegingen waar in een keer 3 Duitsers mee op het verkeerde been werden gezet. Dus de 1-0 achterstand werd een 10-1 overwinning!

De derde wedstrijd werd ook weer vol gas gegeven en geen BFC-speler heeft gedacht om achterover te leunen want deze pot was ook met 10-0 een walk-over.

Calvinisten zagen al aankomen dat de 2 wedstrijden die we in de poule op zondag nog moesten spelen de zwaarste tegenstanders zouden zijn en dat we daar wellicht een gelijkspel of nederlaag als uitslag moesten slikken.

Ondertussen maakte les bleus van de JO9-2 zich op voor hun eerste 3 poulewedstrijden. Na een succesvol seizoen met een tweede plaats in de najaarscompetitie, promotie naar de eerste klasse en daarin verdienstelijk derde, waren Beau, Joaquim, Luuk, Morris, Pepijn, Timothy, Tobias en Willem (Boy was helaas niet mee) gebrand op een mooie afsluiting van het seizoen. Gelegenheidscoach Hidde nam met de boys door, hoe om te gaan met de Duitse tegenstanders die, zoals wij Nederlanders weten, nooit verslagen zijn tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Tactiek was de tegenstander meteen overrompelen met pressie spel en van je eigen kracht uitgaan.

En of dat lukte! De jongens waren tot op het bot gemotiveerd en na ongeveer 15 seconden lag de bal al in het netje van de tegenstander, waarna met vloeiende combinaties, technische hoogstandjes en geweldige afstandsschoten de tegenstander murw werd gespeeld en de eindstand 7-0 op het bord stond.

De tweede wedstrijd was tegen een op papier sterke Duitse tegenstander (die later ook de halve finale zou halen). Het spel golfde, zeker in het begin, op een neer met ook een aantal grote kansen voor de tegenstander. Onze keeper stond echter telkens in de weg. De ban werd gebroken door een mooi schot van Luuk, waarna de jongens soepel uitliepen naar 4-0 en de tweede wedstrijd in de tas zat.

De derde wedstrijd werd in de avond gespeeld en de koele lucht en de belofte van pizza’s na afloop, spoorde de jongens aan snel korte metten te maken met onze tegenstander. De tegenstander kwam nauwelijks over de middellijn en met soms oogstrelend voetbal werd de eindstand van 5-0 bereikt (o.a. door 4 mooie knallers van Pepijn). De eerste dag werd door de O9-2 toppers ongeslagen en met een clean sheet afgesloten!

De operatie Münsterland Cup kreeg zijn vervolg op zondag. De spelers waren wederom met Hendrin gefocust om het plezier te combineren met resultaat! De technisch vaardige ploeg bleek een sterke Haka te hebben en wilde de BFC-voorhoede testen door achterin een Duitse muur op te richten die met een sterke en grote mannen verdediging. Helaas voor de Duitsers zijn de BFC-mannen op een missie. Weer wordt er druk gezet vanaf de eerste seconde en vallen de doelpunten weer als rijpe appels. 8-0 klinkt overdreven maar het is de eindstand.

De laatste poulewedstrijd beslist wie de winnaar van de poule wordt en dat is belangrijk! KFC Antonia uit België en een satellietclub van Anderlecht hebben ook alles gewonnen tot nu toe. Dus dat wordt een mini finale. Saillant detail is dat de O9-2 namelijk ook in de halve finale kan komen en die willen we niet als tegenstander uiteraard. Dus winnen is een must om niet als tweede in de poule te eindigen.

Het is op dit moment op zondag 4 juni 2017 om 12.00 dat de BFC O9-1 iedereen met een voetbalhart euforisch maakt. In 24 minuten voetbal wordt alles wat deze kerels van Hendrin hebben geleerd, doorzettingsvermogen, technieken, elkaar de goal gunnen, samen vieren en juichen, genieten van succesvolle acties van je medespeler, het zijn van een teamspeler, tot kunst verheven. Alles klopt en het is niet meer nodig om te vragen wie wij zijn. Want wij zijn BFC! En wat gaan we doen? Winnen samen!

KFC Antonia buigt nederig het hoofd, vrije trappen gaan ondanks het opstellen van 2 muren door de trainer van het team, door Scott met de wreef keihard door het midden binnen, achter het standbeen langs worden keeper en verdedigers afgetroefd door Maurits. Siem redt met een save het team op het juiste moment. Jesse klapt erop alsof er geen tegenstanders bestaan. Mats Kamphuis weet de tegenstanders te betoveren met zijn techniek en drang naar voren. Timme danst en slalomt tussen de Belgische benen door en weet van geen ophouden. Boet staat niet met beide benen op de grond want die gebruikt hij om te passeren en te passen. Mats van de Peppel is niet te stoppen als aanvallende middenvelder en kapt zijn tegenstander uit alsof het altijd zo heeft moeten zijn. Merlijn geeft niet op en heeft zijn techniek als wapen om de achterlijn te halen en de verdedigers tot wanhoop te drijven.

Zoveel ontlading na 24 minuten bij ouders, trainer en spelers! Want we hebben in deze wedstrijd onze kinderen magisch zien voetballen en de trots is onbeschrijfelijk. En het maakt niet uit of het 8-0 of 9-0 is geworden. Je moet erbij zijn geweest om te ervaren hoe mooi het is geweest.

De op papier zwaarste wedstrijden voor de O9-2 stonden ook op de zondagmorgen gepland en meteen troffen de boys een zeer taaie Duitse tegenstander, die werkelijks niets schuwde om ‘die Niederlander’ af te stoppen. Dit resulteerde in een ware veldslag, waarbij een eerste tegendoelpunt en achterstand moest worden geïncasseerd. Hoe zouden de jongens hiermee omgaan? Die lieten zich niet kisten en met verve vochten de jongens voor elke grasspriet. Met 1-1 kwam er een uiteindelijk terechte eindstand.

De O9-2 lag nog steeds volledig op koers voor een halve finale plaats. Zaak was om op de eerste plaats van de poule te eindigen, zodat onze ‘Matties’ van BFC O9-1 ontlopen zouden worden in de halve finale.

En dus wilden we de laatste poulewedstrijd zeker winnen. De tegenstander werd gesteund door de fanatieke aanhang van onze directe concurrenten voor de eerste plaats in de poule. Wellicht daardoor begonnen onze jongens wat nerveus aan de wedstrijd en misschien werkten onze, voor de gelegenheid roodhemden, als de bekende lap op de stier, de tegenstander was feller en kwam verdiend op een 0-1 voorsprong. Daarna bleek hoe de jongens mentaal gegroeid zijn dit jaar, ze streden voor elkaar en elke meter, pepten elkaar op en zetten uiteindelijk de wedstrijd naar hun hand. Wat een teamspirit! De mooiste wedstrijd tot dan toe werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen.

Operatie Munsterland Cup op koers

Zowel de O9-1 als de O9-2 wordt winnaar van hun poule en we komen elkaar dus niet in de halve finale tegen, gelukkig.

We spelen de halve finale tegen een op Go Ahead Eagles lijkende club waar fysiek sterke spelers rondlopen. Extra wapen is de bloedfanatieke aanhang die met groot verbaal vertoon de spelers steunen.

En jazeker de vermoeidheid begint langzaam onze jongens parten te spelen. Onze BFC-bikkels spelen niet meer voldoende over en gaan meer pingelen. Toch komen we op een 2-0 voorsprong. Maar een halve finale is maar 1 wedstrijd dus zeker van de overwinning zijn we niet, en dat klopt met een klassieke anschluss treffer. 2-1 stand. Maar voordat we hier nerveus van kunnen worden gebeurt er iets wonderlijks! Vanaf de aftrap zegt Maurits tegen Timme; de keeper staat te ver uit zijn goal, je moet schieten! Waarop Timme vanaf de middellijn met een prachtig afstandsschot de keeper kansloos laat en in het dak van de goal geweldig scoort! Het moraal is gesterkt bij BFC en geknakt bij de Duitsers! Met uiteindelijk 4-1 wordt historisch de finale bereikt!

De boys van de O9-2 komen in de halve finale uit tegen KFC Antonia, onze zuiderburen die eerder op de dag door de galavoorstelling van de O9-1 overklast zijn. Dit kan twee kanten uitwerken dus uitgaan van eigen kracht en kijken hoe de tegenstander met het pijnlijke verlies is omgegaan. Onze jongens kwamen op een 1-0 voorsprong maar het bleef spannend! Keeper Timothy had een aantal mooie ‘saves’ in huis en verdedigers Tobias, Willem en Beau beten zich als terriërs vast in hun tegenstander. Hierbij geholpen door Morris, Pepijn, Luuk en Joaquim die de tegenstander geen cm ruimte gaven. Door goed combinatiespel werd ruimte gecreëerd en liep de O9-2 uit naar een 4-0 voorsprong en een plaats in de finale!

Finale Operatie Munsterland Cup 2017

Een ding is nu al zeker. Beide BFC-teams hebben de finale gehaald! Dus de Cup gaat mee naar Bussum! Is operatie Munsterland dan geslaagd? Nog niet want de mannen hebben samen veel plezier gehad en veel gejuicht met en voor elkaar. Waar we niet aan ontkomen is een verliezer en een winnaar in deze broederstrijd tussen de 2 BFC-teams. En de finale moet ook gespeeld worden als een wedstrijd om te winnen natuurlijk. Bijzonder voor Hendrin omdat we hier een apotheose van jewelste te pakken hebben. Hij besluit om geen van beide teams te coachen en laat het over aan Ilja en Hidde.

Het ritueel waarbij aanvoerder Timme zijn band overdraagt aan Scott omdat die nu echt zijn laatste wedstrijd speelt voor BFC is naast hartverwarmend ook groots.

De Haka is prachtig! De ouders vormen een front en krijgen van de O9-1 en O9-2 de Haka te horen.

De finale is waarschijnlijk de minste wedstrijd van BFC O9-1 en een van de betere van de O9-2. Het is spannend. Lang blijft het 1-1 en een nerveuze 24 minuten later heeft operatie Munsterland Cup 2017 een eindstand op het scorebord. 4-2 in het voordeel van BFC O9-1.

Na het juichen en wegvegen van de tranen zijn de beide teams erg trots op het behalen van de eerste EN tweede plek op dit toernooi! En zullen de namen van BFC op de kolossale wisseltrofee worden bijgeschreven. Na winnaars als VFL Bochum en Schalke 04 staat BFC ook in dit lijstje!

Wat een weekend! Wat een toernooi! Wat een mooie club! En wat een kado dat de spelers onder de vleugels van Hendrin allemaal meer vertrouwen en plezier hebben gekregen in het voetbal!

Wij zijn BFC.

Christian Termohlen en Wendie Oechies

Poule-uitslagen BFC JO9-1:

TUS 06 Anröchte (Dui) 14-0
Sickenmühler SV 1978 (Dui) 10-1
SV Langerdreer 04 (Dui) 10-0
TuS Sythen (Dui) 8-0
KFC Antonia (Bel) 9-0

Poule-uitslagen BFC JO9-2:

Tus Haltern (Dui) 7-0
DJK TuSA 06 Düsseldorf (Dui) 4-0
SV Biemenhorst (Dui) 5-0
Büderich (Dui) 1-1
Blau-Weiß 98 Gütersloh (Dui) 3-1

Halve finales:

BFC JO9-1 vs DJK TuSA 06 Düsseldorf (Dui) 4-1
BFC JO9-2 vs KFC Antonia (Bel) 4-0

Finale:

BFC JO9-1 vs BFC JO9-2 4-2