Bij BFC JO9-2 komt de liefde nog steeds van één kant

Een ontmoeting is altijd het begin van iets en omdat de geschiedenis leert dat onze jongens door de jaren heen alle ontmoetingen met Laren in winst hebben weten om te zetten, kan gesteld worden dat het eerste duel toentertijd beschouwd kan worden als liefde op het eerste gezicht. Vanuit een BFC perspectief dan. Zou dat moment van betovering vandaag voortduren?

Het had er alle schijn van want onze boys van de JO9-2 gingen werkelijk furieus van start. Reeds na 70 seconden leidde een mooi opgezette aanval tot de 1-0 van Johan, waarbij Sem als aangever fungeerde. Het Bussums offensief hield aan en met goed combinatiespel liep de equipe van coach Rico binnen een mum van tijd uit naar de 3-0 door goals van Sem. Met deze bliksemstart leek BFC af te steven op wederom een klinkende zege. Of toch niet?

Plotsklaps leek de (eenzijdige) betovering verbroken want de Laarders kregen de geest en putten bezieling uit de vroeg opgelopen achterstand. De liefde leek de zijde van Laren gekozen te hebben want met kinderlijke eenvoud wisten de bezoekers met 3 doelpunten op rij langszij te komen. Dat ging gepaard met goed voetbal. Een knap staaltje werk, zo moet gezegd worden. Van BFC-zijde leek het als een moment van verstandsverbijstering. Overklaarbaar.

Coach Rico greep de eerste rust aan om zijn jongens toe te spreken. Het bleek te werken want na de hervatting was daar weer die herkenbare schwung. Met de zintuigen op scherp werd de impasse  doorbroken.

Het Bussumse tiki-taka voetbal was terug en met uiterste precisie werd de kortst mogelijke weg naar de goal gevonden. Hierin was echter nog steeds plaats voor het individu want Willem liet zich gelden met zijn rushes en Benjamin joeg achter iedere bal aan. Pascal sprong in het oog met zijn splijtende passes welke zijn teamgenootjes in staat stelden om de score verder op te voeren. Een mooi bekeken doelpunt van Sem, een no-look goal van  Giosué en een streep van Johan waren enkele van de hoogtepunten in de 2e helft. De ontmoeting met Laren bleek dus bij voorbaat al zekerheid te kennen over zijn afloop.  Dat werd met de 10-4 eindstand nog maar eens bevestigd.

BFC speelde met plezier, was creatief en liet wederom zien een collectief te zijn. De toeschouwers waren weer getuige van een duel waarin BFC toonde oog te hebben voor elkaar. Wanneer de jongens hierin blijven volharden dan krijgt deze competitiehelft het eind die het verdient.

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Sem (4), Johan, (3), Giosué (2) en door Laren zelf (1).

LV – 14 april 2018